Veilig wonen

Verhuur je huis terwijl je op vakantie bent

28 juni 2016

We houden er bijna allemaal wel van om van tijd tot tijd op vakantie te gaan. Even in een andere omgeving, even er tussenuit. Maar dat op vakantie gaan heeft ook zeker nadelen. Eén van de grootste nadelen is het achterlaten van het huis. Wanneer je zelf op vakantie bent, is het huis onbewoond. Dat hebben inbrekers vaak ook in de gaten. Er wordt dan ook niet zelden ingebroken bij mensen die op vakantie zijn.

Voorkom inbraken

Dat kun je voorkomen door je huis te verhuren terwijl je op vakantie bent. Misschien woon je zelf wel in een omgeving waar je inmiddels niet zoveel meer aan vindt, maar zijn er tal van mensen die die omgeving juist wel waarderen! Als je bijvoorbeeld in hartje Amsterdam woont, dan heb je die altijd drukke stad misschien wel weer gezien en ben je toe aan een rustige vakantie. Iemand van het platteland zou dan misschien wel graag een poosje in de stad verblijven! Of het is juist andersom. Je woont op het platteland waar naar je idee helemaal niets te beleven is, maar iemand uit een drukke stad kan dat weer heerlijk vinden voor een tijdje.

Kortom: er is altijd wel iemand die je huis zou willen bewonen. Je kunt natuurlijk het beste een bekende in je huis laten wonen als je er zelf niet bent. Misschien is een woningruil wel een idee? Maar je zult niet altijd een bekende kunnen vinden die je huis wil huren voor kortere tijd. Daarom kun je bijvoorbeeld een oproep op Facebook zetten en een vriend van een vriend vinden die wel interesse heeft in de korte periode van huur.

You Might Also Like