Inrichting

Jaren 60 bank met grafische prints en mooie details

22 juli 2021

De legendarische Elfstedentocht werd gereden en Neil Armstrong zet als eerste mens een stap op de maan. Oftewel de jaren 60. Een tijdje terug maar nog steeds op bepaalde vlakken immens populair. Met een retro woonstijl beleef je zelf de jaren 60 (opnieuw). Zeker wanneer je je nestelt op een heuse jaren 60 bank met bijpassend fauteuils. Maar ook als je niet je hele woonstijl in retro hebt gegoten is een bank met opvallende prints en mooie details zeker een aanrader. 

 

Jaren 60 interieur

Wanneer je denkt aan de jaren ‘60 interieur dan is het de iconische kleurencombinatie oranje en bruin wat misschien meteen in je opkomt. Een jaren 60 bank kopen kan dan ook zeker in deze kleurencombinatie, maar de ‘sixties’ stijl heeft zoveel meer te bieden. Denk aan het behang met een grafisch patroon. Of een retro tapijt in uitgesproken kleuren. Natuurlijk kun je het bij een retro jaren 60 bank houden, maar sommige gaan graag een stapje verder. 

 

Retro bank met of zonder prints?

Grafische prints en veel aandacht voor mooie designs. Zo zou je dus in het kort de jaren 60 stijl kunnen omschrijven. Die retro stijl zie je dan ook terug bij een typische jaren 60 bank: mooie prints in Oosterse en kleurrijke sferen. Houd je het liever wat rustiger? Dan zou je kunnen kiezen voor een bank in neutrale tinten pasteltinten, witte en vergrijsde kleuren in combinatie met (zwarte) metaaltinten. Of wat te denken van de populaire (ook nu) kleur okergeel? Ook heel jaren 60 en een echte eyecatcher in je woning. 

 

Elementenbank

De meeste banken in een retro stijl zijn uitgevoerd in stof. Dat heeft als voordeel dat het een warme uitstraling heeft en zacht aanvoelt. En wil je nou een bank helemaal in precies jouw stijl? Met elementen uit de ‘sixties’? Ga dan voor een elementenbank. Zo leuk, sfeervol en je kunt er heerlijk mee combineren. Zo’n bank – bijvoorbeeld die uit de Hollandse Art Deco collectie “Rooker” – kan geheel op maat voor je worden gemaakt. Dus ook als je een kleinere woning hebt past zo’n bankstel altijd.

 

Fauteuil die bij je past

Je kunt het natuurlijk bij alleen de bank houden. Maar wel zo leuk is om er een bijpassende fauteuil bij te kopen. De stof, kleuren en vorm hoeft dan niet persé aan te sluiten bij je jaren 60 bankstel. Je kunt ook gaan voor alleen de kleur of alleen de stijl. 

 

Jaren 60 bank kopen? Doe inspiratie op!

Wil je weten hoe je jouw woonkamer het beste kan inrichten? Dan kun je online en bij de meubelzaak in kwestie natuurlijk volop inspiratie op doen. Zo ontstaat er straks een prachtige retro woonstijl. Heb je een jaren 60 bank gevonden die je wilt kopen maar twijfel je over het soort materiaal? Dan is het zeker aan te raden om met de interieuradviseur of -ontwerper. Zij weten jou precies alle eigenschappen van alle materialen te noemen. Op die manier kun jij de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. De keuze wordt een stuk eenvoudiger. 

You Might Also Like