Inrichting

Verlichting in de kinderkamer, hier moet je op letten

18 maart 2021

In de kinderkamer is verlichting ontzettend belangrijk, ongeacht hoe oud de kinderen zijn. Natuurlijk is verlichting in iedere slaapkamer van belang, bijvoorbeeld om goed te kunnen zien waar je spullen zijn en hoe je eruit ziet als je je hebt aangekleed. Maar voor de kinderkamer zijn andere aspecten van verlichting ook van belang. Bijvoorbeeld een nachtlampje voor de kinderen die bang zijn in het donker of voldoende licht om huiswerk bij te maken wanneer de kinderen ouder worden. En kinderen hebben vaak zelf ook wel voorkeuren voor hun lampen en verlichting.

Hanglampen of plafondlampen voor de kinderkamer

Het centrale verlichtingspunt haal je uit hanglampen kinderkamer. De meeste kamers voor de kinderen zijn niet heel groot en worden met name verlicht door de hanglamp in het midden van de slaapkamer. Een hanglamp is leuker dan een plafondlamp, omdat je er meer kanten mee op kunt. En doorgaans geven ze evenveel licht. Het verschil tussen de twee is dat een plafondlamp echt tegen het plafond aan zit, waar een hanglamp lager hangt. Er hangt hierbij een pendel uit het plafond met daar lager een lamp of lamp en lampenkap aan.

Online hanglampen kopen

Je kunt gemakkelijk online hanglampen kopen, ook voor de kinderkamer. Kinderen willen waarschijnlijk zelf iets met meer kleur of vormen dan jij als ouder in de woonkamer zou willen. Daar zijn hanglampen ook ideaal voor. Ze bieden namelijk de ruimte voor unieke vormen. Je kunt echt alle kanten op met hanglampen. Er zijn bijvoorbeeld bijzondere peertjes te vinden die je blijft zien door de gaasachtige lampenkappen. Of juist aan pendels of pendelcombinaties. Neem bijvoorbeeld een stuk hout met pendels, waaraan je meerdere peertjes kunt koppelen.

Praktische verlichting in de kinderkamer

Waarschijnlijk bevalt dat jou als ouder ook nog. Maar behalve een leuke hanglamp, is het handig om na te denken over meerdere opties voor de verlichting van de kinderkamer. Met name wat oudere kinderen zullen op hun slaapkamer hun huiswerk doen, zelfs als dat niet altijd het geval is. Dan is een mooie bureaulamp leuk, maar deze moet vooral voldoende verlichting bieden om te kunnen lezen en schrijven zonder in de ogen te hoeven knijpen. Misschien is jouw kind dol op lezen. In echte boeken in plaats van op tablets, iPads of e-books. Dan is een bedlampje bijvoorbeeld weer praktisch.

Kies voor LED

Bij dit soort verlichting gaat het om voldoende licht geven. Zorg dus dat de lichtbron die je in de lamp plaatst voldoende verlichting geeft. Dit kan wit licht zijn, maar dit hoeft niet. Het gaat vooral om de felheid van het licht. Kies dus voor LED. LED heeft namelijk geen opstarttijd nodig voordat het voldoende licht geeft, in tegenstelling tot spaarlampen. Je kunt online genoeg lampen vinden. Of je nu een hanglamp zoekt, een bureaulamp of een leeslamp of misschien toch een plafondlamp. Niet alleen voor de kinderkamer, ook voor je eigen sfeerverlichting, bijvoorbeeld in een werkkamer of slaapkamer.

You Might Also Like