Huis

Grote voorjaarsschoonmaak; 4 handige schoonmaaktips!

18 maart 2021

Langzaamaan worden de dagen weer langer en de temperaturen hoger: het voorjaar komt eraan. Traditiegetrouw doen velen van ons daarom een grote voorjaarsschoonmaak. Kun je nog wel wat tips gebruiken voor je voorjaarsschoonmaak? Lees dan vooral verder. Wij geven je 4 handige schoonmaaktips voor bij je grote voorjaarsschoonmaak.

Grote voorjaarsschoonmaak, schoonmaaktip 1: Start met het maken van een schema

Belangrijk bij een grote voorjaarsschoonmaak is dat je voordat je start een schema maakt. Schrijf op wat er allemaal gedaan moet worden, in welke volgorde en eventueel op welke dag(en); zo raak je niet overweldigd. Probeer echter geen vaste tijden te koppelen aan je schema, de kans bestaat namelijk dat je zo ontmoedigd raakt als het niet lukt om op tijd een klus af te ronden.

Grote voorjaarsschoonmaak, schoonmaak tip 2: Haal voldoende schoonmaakmiddelen

Het lijkt misschien een inkoppertje, maar zorg ervoor dat je vooraf aan je voorjaarsschoonmaak voldoende en vooral ook de juiste schoonmaakmiddelen in huis haalt. Zo hoef je tijdens de klus niet ineens halsoverkop nog naar de supermarkt omdat je erachter komt dat je bijvoorbeeld geen geschikt schoonmaakmiddel voor je vloeren in huis hebt.

Grote voorjaarsschoonmaak, schoonmaak tip 3: Doe de vloeren als laatst

Over vloeren gesproken: het is tijdens je grote voorjaarsschoonmaak goed om deze als laatst schoon te maken. Waarom? Als je eerst de vloeren schoonmaakt en daarna nog andere oppervlakten zoals kastjes en tafels, dan is de kans groot dat een deel van het vuil dat je daarvan afhaalt, weer op de grond terecht komt. En dan kun je in feite aan het einde van je grote voorjaarsschoonmaak de vloeren weer opnieuw gaan doen. Bonustip: als je je vloeren goed hebt schoongemaakt, kijk dan vooral ook eens of je iets kunt doen om je doffe vloeren op te knappen. Een vloerspecialist kan je hierbij helpen. Dat geeft je huis meteen weer een andere en frisse uitstraling!

Grote voorjaarsschoonmaak, schoonmaaktip 4: Breng zo snel mogelijk het grofvuil weg

Als de klus eindelijk geklaard is, zal je absoluut in de verleiding komen om lekker even verdiend uit te rusten: “Dat grofvuil wegbrengen komt later wel”. Toch willen we je als tip voor je grote voorjaarsschoonmaak geven dat je zo snel mogelijk het grofvuil dat je tijdens je schoonmaak hebt verzameld, weg moet brengen. Anders blijft het er toch al snel veel langer staan dan de bedoeling was, met als gevolg dat je na al je harde werk alsnog niet een écht opgeruimd huis hebt.

You Might Also Like