Huis

Huizenmarkt Drenthe, Friesland en Groningen vergelijken

12 augustus 2019

Wanneer je niet zoals menig ander de Randstad wilt bestormen, maar je wilt je op andere gebieden en provincies in Nederland oriënteren, kan het eveneens een aanrader zijn de hulp in te roepen van een aankoopmakelaar. Dit omdat gebieden als Drenthe, Friesland en Groningen wellicht minder commercieel ogen, maar waar bepaalde objecten ook zeker gewild zijn. 

Bedenk daarnaast dat je waarschijnlijk niet de enige bent die verder kijkt dan de gewilde plaatsen en streken in het westen van Nederland en dat je toch hierdoor extra concurrentie kan tegenkomen dan je zou verwachten.

Een aankoopmakelaar kan je op allerlei manieren van advies voorzien en geeft je sturing aan je aankooptraject. Zo kan hij of zij je uiteraard assisteren bij het vinden van het juiste huis door je het aanbod te tonen dat hij of zij in de portefeuille heeft zitten. Daarnaast zal er door voorkennis ook sneller geschakeld kunnen worden en interesse kenbaar gemaakt kunnen worden. Er zijn een aantal zaken van belang bij het vinden van een geschikte woning in deze regio.

  • Snel bij een geschikte woning zijn
  • Een makelaar met expertise in de regio vinden
  • Zoek naar verschillende steden en regio’s in noord Nederland
  • Houd het aanbod aan nieuwbouwwoningen goed in de gaten

Wie het eerst komt

Het gezegde zegt het al, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wanneer je dus als een van de eersten de kennis hebt over een bepaald huis, kan je ook als een van de eersten mogelijk je interesse uitspreken. Het is vooral prettig als het om een gewild object gaat door bijvoorbeeld het aantal kamers, de vierkante meters en de mogelijkheden. Dit zijn populaire filters voor bijvoorbeeld jonge gezinnen om op te selecteren. Daarnaast wordt er ook veel gekeken naar de buiten mogelijkheden van dan wel een tuin, dakterras of balkon.

Wanneer je buiten gaat wonen, zoals streken buiten de Randstad ook wel worden genoemd, wil je natuurlijk ook een buiten om van te genieten. 

Schakel tijdig een expert voor dit gebied in en je zal sneller geïnformeerd raken over het toekomstige aanbod.

De expert bij uitstek

Veelal worden de reguliere huizen sites ingeschakeld om voor diverse gebieden te zoeken en te vinden. Echter is het wel zo prettig om iemand te hebben die van de hoed in de rand weet en het gebied als zijn of haar eigen beschouwd. Het is dan ook aan te raden een partij te vinden die de streek Drenthe, Friesland en Groningen eigen is en daar waar nodig ook vergelijkingen kan trekken als het de huismarkt betreft. 

Een goede en betrouwbare speler op dit vlak vinden is dan ook noodzakelijk. Door met een partij samen te werken die helemaal is ingeburgerd in het gebied heb je al snel een stapje voor op andere woningzoekenden. Het meest optimaal is wanneer je in de kenniskring bij een bekende makelaar terechtkomt in de regio.

Groot expertise palet

Naast het aanbod in en om Leeuwarden in Friesland waar je bij een makelaar zakelijk als privé terecht kunt is het ook handig als hun aanbod nog verder gaat. Met name wanneer het aanbod in particuliere woningen zeer divers en uiteenlopend is te noemen. Of wanneer je er terecht kunt voor hypotheekadviezen op maat en hulp bij het afsluiten van een woonverzekering.

Door een partij te vinden met jarenlange ervaring in de branche is persoonlijk contact van essentieel belang is. De werkwijze is dan persoonlijk en wordt er uiteraard gekeken naar je persoonlijke situatie als het gaat om gezinssituatie en toekomstige plannen. Voor een makelaar met expertise als het gaat om woningen in en nabij Leeuwarden is Faber Makelaardij een geschikte keuze. 

Zo dynamisch als de huizenmarkt, zo dynamisch is het leven en door passend advies via de makelaar vind je voor elke levensfase een droomhuis in de omgeving van Leeuwarden.

De Drentse steden

Naast een overzichtelijk en persoonlijke aanbod, is het ook van belang op de huizenmarkt in Drenthe te bekijken wanneer je je in de noordelijke gebieden van Nederland zou willen vestigen.

In Drenthe vind je diverse steden die je het stadse gevoel van de Randstad geven, maar tegelijkertijd de rust van het platteland. Op die manier vind je hier dus een combinatiedeal die haast te goed voor woorden lijkt.

De hoofdstad van Drenthe is het familiaire Assen, waar je uiteenlopende woningen vindt en voorzieningen treft voor jong en oud. Het feit dat het een kindvriendelijke stad is, wordt symbolisch extra onderstreept door het symbool van Assen: het beeld van Bartje.

Emmen is een stad waar je veel groen zult aantreffen en waar ruim 55.000 inwoners woonachtig zijn. Naast een groene gemeente is er veel cultureel te vinden in Emmen en kan je een groot aanbod aan activiteiten vinden.

Nieuwbouwprojecten in Drenthe

In deze twee gezellige steden, die samen goed zijn voor een kleine 100.000 inwoners, is er ook de vraag naar nieuwbouw. In Emmen zijn momenteel vier nieuwbouwprojecten en in Assen zes stuks. Allereerst onderstreept dit grote aantal, het feit dat veel mensen graag in dit gebied zouden willen wonen en dat het huidige woningaanbod niet aan de vraag voldoet. 

De nieuwbouwprojecten zijn overzichtelijk en voorzien van recente relevante updates te vinden op https://www.nieuwwonendrenthe.nl/

En het gaat hierbij om uiteenlopend projecten van eengezinswoningen met uitzicht op een water of een volledig nieuw te bouwen woonwijk. Zo is er voor een ieder wat wils in Drenthe en kan je vanaf de tekentafel aanschuiven voor een project. Hierdoor ben je van meet af aan betrokken en voel je je meer verweven met de woning, dan wanneer je een reeds gebouwde woning zou aanschaffen. Op deze manier ben je onderdeel geworden van de totstandkoming van je Drentse droomhuis.

Huidige stand van zaken in Groningen

Er is wat betreft de huizen en huizenmarkt in Groningen de afgelopen jaren veel te doen geweest over de aardbevingen die door toe doen van gasboringen zijn ontstaan. Zo kan het je niet ontgaan zijn dat veel mensen en huizen hier op zijn zachts gezegd grote hinder van ondervinden. Het is voor veel mensen een haast niet te dragen spanning geworden als het de aardbevingen betreft. Dit kan fysiek en mentaal grote uitwerkingen hebben en het kan een voelbare en zichtbare scheuren geven in de woningen. Veel woningen hebben te lijden onder schade van verschillende soorten toonaarden. Van scheuren tot verzakkingen tot onherstelbare schade.

Dit is uiteraard een rampzalig scenario voor de woningbezitter en maakt het minder aantrekkelijk om over te gaan tot de aanschaf van een woning in dit gebied. Echter zou dit niet de reden moeten zijn om Groningen afzijdig te schuiven.

Meer dan aardbevingen en schadeclaims

De schade en procedures omtrent de afwikkeling en herstelwerkzaamheden hiervan, zijn momenteel bij jou het eerste dat naar boven komt als je aan Groningen denkt. Echter heeft deze provincie zoveel meer te bieden dan deze treurige overschaduwing.

Denk bijvoorbeeld aan de stad Groningen die zeer in trek is bij studenten en jonge gezinnen, door het grote culturele aanbod en het rustige karakter. Deze stad is een duidelijke mix van platteland en stads en heeft van beiden een flinke dosis genomen.

Naast de stad zelf is het van belang dat je je realiseert dat niet de gehele provincie vervloekt is door de aardbevingen. Het betreft het gebied dat nabij de gaswinningsgebieden ligt, dat hier onder lijdt. Echter zijn er in Groningen ook gebieden te vinden die er niet onder lijden en waar je met een gerust hart een huis kan aanschaffen.

You Might Also Like