Styling

Een industriële salontafel, stoer, maar ook stijlvol!

14 augustus 2019

Stoer en stijlvol lijken in eerste instantie twee eigenschappen te zijn welke niet altijd samengaan. Daar brengt de industriële salontafel nu echter verandering in. Wanneer je ervoor kiest om een dergelijke salontafel te kopen zal je dan ook meteen kunnen vaststellen dat ze een ware eye-catcher zal vormen in jouw interieur. Een industriële salontafel ziet er echter niet alleen goed uit, daarnaast is het ook nog eens zo dat je doorgaans bent verzekerd van een uitstekende kwaliteit. Wil je dus met andere woorden een nieuwe salontafel kopen en ben je iemand die houdt van de industriële stijl? Dan is het beslist de moeite waard om te kijken in de richting van een kwalitatieve en duurzame industriële salontafel.

             Wat maakt een industriële salontafel zo bijzonder?

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat een industriële salontafel altijd meteen opvalt op het ogenblik dat je een woonkamer of salon binnen zal stappen. Dit is het gevolg van de unieke samenstelling waar salontafels met industrieel design over beschikken. Deze samenstelling bestaat uit tafelpoten die zijn gemaakt van metaal gecombineerd met een eiken tafelblad. In het merendeel van de gevallen is het zo dat industrieel getinte salontafels ook nog eens over een verweerde uitstraling beschikken. Ook deze draagt uiteraard bij aan het bijzondere karakter waar deze meubelstukken over beschikken. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, wanneer je liever geen genoegen neemt met een standaard salontafel is het altijd de moeite waard om te kijken in de richting van een exemplaar welke over een industrieel design beschikt. Je zal er in de praktijk ongetwijfeld een zeer lange tijd van kunnen genieten.

             Industriële salontafels, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen

Het spreekt voor zich dat de ene industriële salontafel de andere niet is. In eerste instantie is het dan ook uiteraard zo dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende afmetingen en vormen. Geef jij bijvoorbeeld eerder de voorkeur aan een ronde of een vierkante salontafel? Bovendien is het zo dat een industriële salontafel of industriële bijzettafel vaak ook in een complete set kan worden geleverd. In dit geval is er dus geen sprake van één tafeltje, maar wel van meerdere exemplaren die bijvoorbeeld in elkaar gezet kunnen worden. Dit is ideaal voor mensen die op een flexibele wijze hun salon wat extra willen uitbreiden wanneer er bijvoorbeeld gasten over de vloer komen. Het kopen van een set met meerdere industriële salontafels kan bovendien ook op financieel vlak behoorlijk interessant zijn.

             Hoe een industriële salontafel onderhouden?

Bij het kopen van eender welke tafel, dus ook bij een industrieel getinte salontafel, is het zo dat je er altijd goed aan doet om rekening te houden met de eisen die worden gesteld op vlak van onderhoud. Deze eisen zijn in de praktijk uiteraard sterk afhankelijk van het type salontafel waar gebruik van wordt gemaakt. Voor een salontafel welke beschikt over een gelakt tafelblad is het bijvoorbeeld zo dat het vereiste onderhoud minimaal is. Dat geldt echter niet voor salontafels die zijn vervaardigd uit onbewerkt hout. In dit geval is een regelmatig en doorgedreven onderhoud vereist om een optimale levensduur te kunnen garanderen. Hou dus zeker altijd rekening met de eisen op vlak van onderhoud wanneer je beslist om over te gaan tot het kopen van een nieuwe, industriële salontafel.

You Might Also Like