In de tuin

Het hele jaar een groene tuin met de Leylandii conifeer

14 augustus 2019

Momenteel is de natuur op z’n groenst. Overal groeien planten, bomen en bloemen. In de winter is dit vaak wel anders. Kleur in de tuin is gedurende de koude maanden niet altijd vanzelfsprekend. Wil je toch verzekerd zijn van groen en kleur in de tuin? Coniferen kopen is dan een goede optie. Zodra de blaadjes van de meeste struiken verkleuren en uitvallen, blijven deze struiken mooi groen. En wist je dat sommige struiken in de winter rode besjes geven? Met zo’n struik heb je nét even wat meer kleur in de tuin. Een andere prachtige wintergroene struik is de Leylandii conifeer. In dit artikel gaan we verder in op deze wintergroene struik.

De kenmerken van de Leylandii conifeer

De Leylandii conifeer is te herkennen aan zijn heldergroene twijgen. In tegenstelling tot takken van sommige andere struiken, prikken de takken van de Leylandii conifeer niet. Dit maakt het een heel geschikte struik voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze zich aan de struik bezeren. Een ander voordeel van de Leylandii conifeer, is dat deze uitstekend is om een zichtdichte haag mee te vormen. De twijgen van de struik hebben een hoge dichtheid, waardoor je vrijwel geen inkijk in de tuin hebt. Zo geniet je het hele jaar door van privacy en beschutting in je tuin.

Het onderhoud van de Leylandii conifeer

De Leylandii conifeer groeit ongeveer een paar meter per jaar. Dat is best flink! Dit maakt deze conifeer dan ook voornamelijk geschikt voor het realiseren van een hoge haag. Wil je de haag wel mooi in model houden? Dan is het aan te raden om deze regelmatig te snoeien. Het beste doe je dit tweemaal per jaar. Het beste doe je dit in mei of oktober. Uiteraard is het ook mogelijk om de struik kort te houden, maar dat betekent wel dat je wat vaker met de snoeischaar aan de slag moet.

Verschillende toepassingen

De Leylandii is voor verschillende toepassingen te gebruiken. Omdat de struik zo snel groeit, is deze ideaal als u meer schaduw in de tuin wilt creëren. Ook zie je de struik vaak in grote tuinen, de Leylandii conifeer heeft namelijk flink wat volume. Heb je veel wind in de tuin? Met een Leylandii haag heb je daar minder last van. Hij is uitstekend bestand tegen sterke wind en houdt deze wind goed buiten de tuin. Zo kun je ’s zomers lekker in de tuin zitten, zonder dat je last hebt van wind en inkijk in de tuin. Ideaal!

You Might Also Like