Styling

Kledingkasten voor elke interieurstijl

21 augustus 2019

Zweer jij bij een modern en minimalistisch interieur? Of houd je meer van de gezellige en knusse sfeer van een landelijk interieur? Welk interieur jouw hart ook sneller doet kloppen, als je een favoriet hebt wil je het liefst je hele huis in deze stijl inrichten. Dit is voor veel kamers in je huis niet zo moeilijk. Een landelijk bankstel voor de woonkamer, een moderne eettafel in de keuken en ga zo maar door. Maar in welke mate sluit jouw slaapkamer aan bij je favoriete stijl? Met name de kledingkast is een meubel wat al snel uit de toon valt bij veel mensen. Gelukkig heb je hier tegenwoordig steeds meer keuze in.

De klassieke draaideurkast voor landelijk & Scandinavisch

We zijn allemaal bekend met de draaideurkast. Deze kast wordt daarom ook wel de klassieke kledingkast genoemd. Het is de kast die we nog steeds in de meeste huishoudens terugvinden. Een draaideurkast heeft naar buiten openslaande deuren en past door zijn uiterlijk perfect bij elk interieur. Met name in een landelijk of Scandinavisch interieur. Hij wordt daarom ook wel eens een landelijke kledingkast genoemd. 

Let bij de aanschaf van een draaideurkast er wel op dat je ruimte vrij hebt rondom de kast! Je wilt er namelijk niet achteraf achter komen dat je de kastdeuren niet open kan krijgen. Zit je met beperkte ruimte? Dan is een hoekkast misschien wel wat voor jou.  

Een schuifdeurkast voor een modern interieur

Op een gegeven moment kwam de opmars van het moderne interieur. Strakke vormen en minimalistische ontwerpen waren hierbij de basis. Een ouderwetse draaideurkast vond men hier niet echt bij staan. Op dit moment werd de schuifdeurkast leven in geblazen. Aan de naam is eigenlijk al af te lezen wat hem modern maakt. Bij deze kast hoeven de deuren namelijk niet meer naar buiten open te slaan maar schuiven ze in de kast. Om te beginnen scheelt dit ruimte (rondom de kast). Maar waar het vooral om draait is het minimalistische design dat schuifdeuren met zich meebrengt. Deze strakke afwerking past daarom perfect in een modern slaapkamerinterieur.

You Might Also Like