Buitenleven

Wil jij een huis verkopen in Porto?

21 augustus 2019
Huis kopen Porto

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een huis te kopen in Spanje of Portugal. Waarom dit zo populair is? Dit heeft verschillende redenen. Om te beginnen zien beide landen er prachtig uit en is het er bijna altijd mooi weer. Als je heerlijk wilt genieten van de zon, is het geen slecht idee om een huis te kopen in een van beide landen. Wie ervoor kiest om een huis te kopen in Midden Portugal, woont in een prachtige omgeving en zal vrijwel iedere dag van het mooie weer kunnen genieten. Momenteel is ook Porto een populaire locatie. Nu deze stad plotseling zo geliefd is, is het geen slecht idee om je huis te verkopen in Porto. De huizenprijs ligt momenteel namelijk hoger dan ooit tevoren. Waarom de huizenprijs zo gestegen is, lees je hieronder. 

Kleinschalig

Porto is redelijk kleinschalig, waardoor je in de stad zelf eigenlijk geen vervoermiddel nodig hebt. Als je ergens naartoe wilt, kun je dit eenvoudig te voet bereiken. Het kleinschalige Porto heeft bovendien ook een prachtige uitstraling. De stad heeft veel kleurrijke gebouwen, waardoor Porto deze unieke uitstraling heeft. Bovendien maakt deze kleinschaligheid de stad ook ideaal voor mensen die graag de rust opzoeken. De vraag naar huizen ligt er vrij hoog, terwijl er in Porto relatief weinig gebouwd wordt. Het gevolg is dus dat een huis verkopen in Porto momenteel erg aantrekkelijk is vanwege de hoge huizenprijzen.

De omgeving van Porto

Behalve dat Porto zelf er prachtig uitziet, geldt dit ook voor de omgeving van Porto. Zo ligt de stad bijvoorbeeld vlakbij een strand waar je heerlijk kunt genieten van de zon. Als je een woning in Porto bezit, zal je vast en zeker bekend zijn met het nabijgelegen strandje. Een huis verkopen in Porto hoeft niet lastig te zijn, de woningen in deze stad verkopen zichzelf namelijk al. In de omgeving van Porto is, naast het strand, namelijk nog veel meer te zien. De stad ligt namelijk in Noord-Portugal, volgens velen een van de mooiste regio’s van heel Portugal. 

Voorbeelden van wat Noord-Portugal te bieden heeft, zijn de wijnranken, de natuurgebieden en de kastelen. Voor veel Nederlanders is deze omgeving een ware droombestemming. Niet voor niets reizen er jaarlijks heel wat mensen van Nederland naar Portugal om hier vakantie te houden. Jaarlijks zijn er ook een aantal mensen die ervoor kiezen om permanent naar Portugal te vertrekken. Als je een huis wilt verkopen in Porto, dan is het verstandig om je op deze mensen te richten.

Hoe kun je een huis verkopen in Porto?

In Nederland is het verkopen van een huis relatief eenvoudig. Je spreekt de taal en kent de regels. Als je vastgoed wilt kopen of verkopen in Portugal ligt dit net iets ingewikkelder, je moet namelijk maar net op de hoogte zijn van de lokale regelgeving. Gelukkig hoeft dit helemaal geen probleem te vormen, er zijn namelijk meer dan voldoende bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Als je een huis wilt verkopen in Porto kan dit je momenteel veel geld opleveren.

You Might Also Like