Huis

Vier leuke klusideeën voor in huis

22 augustus 2019

Kant-en-klaar spullen voor in huis kopen is leuk, maar het is veel bevredigender om zelf iets te creëren. Iets waar je trots op kunt zijn omdat je het met je eigen handen hebt gemaakt. Heb je zin om iets in je huis aan te passen of iets nieuws toe te voegen? Lees dan snel dit artikel boordevol leuke klusideeën.

Gebruik oude pallets

Oude houten pallets worden tegenwoordig vaak ingezet voor allerlei meubels. Zo kun je een mooie palletbank maken voor de chillhoek of een leuke boekenkast voor de studeerkamer. Dit laatste doe je door een pallet op zijn kant te leggen en aan de onderkant op de open plekken een plankje te plaatsen. Doordat het hout van een pallet vaak onbewerkt is kun je dit eenvoudig verven in een leuk kleurtje. Op Pinterest vind je talloze ideeën voor klussen met oude pallets.

Verf een muurtje

Soms wil je gewoon even iets anders aan je huis, zonder er te veel moeite in te stoppen. Fleur saaie, witte muren op met een leuk kleurtje. Dit is een simpele klus die een groot verschil kan maken. Ook een leuk én nog goedkoper idee: verf slechts de helft van de muur. Dit is minder heftig dan een hele muur en scheelt ook nog eens de helft van het werk. En als je klaar bent met verven kun je ook nog van alles doen met lege verfblikken.

Houten meubels maken

Om mooie meubels te maken hoef je geen gebruik te maken van gebruikt hout zoals oude pallets of gebruikt steigerhout. Nieuw hout is ook prachtig en dit hoef je niet eens per se bij de bouwmarkt te halen. Je kunt namelijk ook hout online bestellen. Denk bijvoorbeeld aan prachtig vurenhout, waarmee je echt alle kanten op kunt. Je kunt hiermee een prachtige kast bouwen, een leuk houten bankje voor bij de eettafel of zelfs de eettafel zelf. Met de juiste materialen kun je heel wat moois maken.

Isoleren

We zullen het eerlijk toegeven: dit klinkt echt supersaai. En dat is het misschien ook wel, maar als je ziet wat je uiteindelijk terugkrijgt op elektriciteits- en gasrekening zul je alleen maar hartstikke blij zijn. Een geïsoleerd huis zorgt namelijk voor besparing op langere tijd. Hoe je dit kunt doen? Plak bijvoorbeeld radiatorfolie achter de verwarming, leg tapijt neer in de slaapkamer en plaats tochtstrips bij deuren en ramen. Doe dit laatste niet alleen bij buitendeuren, maar ook bij deuren die naar koudere ruimtes gaan, zoals je hal. Dit zijn simpele ideeën, je kunt natuurlijk ook de spouwmuren en je vloer isoleren.

You Might Also Like