Uncategorized

Hoe kiest u de juiste plek in uw tuin voor uw blokhut?

22 augustus 2019

Heeft u uw zinnen gezet op een houten tuinhuis of blokhut in uw tuin? Naast de keus voor een blokhut die bij uw past, is de keus voor de plek in uw tuin net zo belangrijk! U zou daarom bij een aantal aspecten stil moeten staan voordat u een plek kiest voor uw blokhut. Wellicht is het uw eerste gedachte om de blokhut gewoon achterin de tuin te zetten, maar dit hoeft niet de perfecte plek te zijn. Lees verder en ontdek aan welke punten u aandacht moet schenken bij de keus voor een plek voor uw blokhut.

De zon

Wilt u een blokhut met overkapping? Dan is het slim om even stil te staan bij de stand van de zon. Wilt u namelijk een extra schaduwplek creëren of enkel een plek waar u droog kan zitten? Indien u ook graag een schaduwplek creëert, dan kunt u rekening houden met de stand van de zon. Waar gaat de zon op (oosten) en waar staat de zon op het heetst van de dag (zuiden) en waar gaat de zon weer onder (westen). Op welk moment van de dag wilt u de meeste schaduw hebben?

Niet alleen de zon, maar ook de lichtinval kan belangrijk zijn. Gaat u uw blokhut gebruiken als hobbyruimte, speelkamer of loungeruimte? Dan is de lichtinval voor u wellicht ook interessant om rekening mee te houden. Ook is het verstandig rekening te houden met regen en wind, met name als u ook een overkapping wilt. De regen valt het meest richting het noorden en oosten.

Vergunning

Heeft u een plek uitgekozen? Dan is het goed om na te gaan of u geen vergunning nodig heeft. De landelijke wetgeving voor vergunningen zijn gelijk, maar een gemeente kan hiervan afwijken. Gemeenten zijn namelijk redelijk vrij om te bepalen hoe zij hun ruimtelijk ordeningsbeleid vormgeven. Controleer daarom altijd bij uw eigen gemeente of u een vergunning nodig heeft.

Heeft u al wel een plek uitgezocht, maar nog geen blokhut? Neem dan eens een kijkje in het assortiment overkappingen van Woodpro of ontwerp uw eigen blokhut door middel van de 3D-configurator van Woodpro.

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like