Huis

5 voordelen van een aircooler

14 juli 2021
airco in slaapkamer

Wil jij er deze zomer heerlijk koel bijzitten? Dan is een aircooler absoluut een goed idee. Het heeft bovendien voordelen ten opzichte van een gewone ventilator of airconditioning. 

Maar wat is een aircooler nu precies? Ik kan mij voorstellen dat de aircooler wat uitleg nodig heeft. Je kunt de aircooler het beste vergelijken met een gewone ventilator alleen nu met een waterreservoir. Waarbij de lucht die door de ventilator blaast en verkoeld wordt door het verdampen van water. De aircooler is hierdoor minder krachtig dan een airco maar biedt absoluut verkoeling tijdens de warme zomerdagen.

De 5 voordelen die je over de aircooler moet weten lees je hierna. Zodat je precies weet waarom een aircooler kopen absoluut de moeite waard is. Na het lezen overtuigd? Ga dan op zoek naar de beste aircooler van dit jaar!

 

1. Geen slang naar buiten nodig

Waar je bij airconditioning een flinke slang naar buiten moet hangen is dit bij de aircooler niet nodig. Het water circuleert voortdurend binnen het systeem waarbij er steeds een beetje van verdampt en de lucht op die manier koelt. In de meest gunstige situaties kan de temperatuur tot maar liefst enkele graden verkoeld worden.

 

2.Makkelijk in gebruik en handzaam

Omdat je geen slang naar buiten hoeft te voeren en de aircooler daardoor kleiner en ook veel makkelijker te plaatsen is kun je deze vrijwel overal neerzetten. In een woonkamer tot slaapkamer of thuiswerkplek. Het enige waar je rekening mee moet houden is het bijvullen van het waterreservoir. 

 

3. Goedkoper in aanschaf en verbruik

Waar je voor een airco vele honderden euro’s moet betalen koop je een aircooler vaak voor een fractie van dat bedrag. Daarnaast verbruikt een aircooler veel minder energie. Het is dus voordeliger in aanschaf en verbruik dan een airco. Waarbij je wel het gewenste effect van verkoelen hebt. Wanneer wij het verbruik van een airco vergelijken met die van de aircooler is deze 90% voordeliger.

 

4. Zuivert de lucht van pollen en stof

Wanneer je last van hooikoorts of een andere allergie hebt kan een aircooler ook uitkomst bieden. Doordat de lucht via een soort mat bevochtigd wordt zullen ook stofdeeltjes en pollen in het filter terechtkomen. Waardoor er meer zuivere lucht wordt uitgeblazen.

 

5. De aircooler is veel stiller

Een aircooler kun je prima op een slaapkamer of thuiswerkplek plaatsen. De ventilator en het doorlopen van water gebeurt vrijwel geruisloos. Je ervaart dus geen hinder als je de aircooler plaatst maar profiteert wel van koelere lucht. Het is dus een ideale oplossing.

 

You Might Also Like