gezondheid

3 tips waar een goed bureau aan moet voldoen

14 juli 2021

Een goed bureau zorgt voor een gezondere werkstijl en een verhoogde productiviteit. Iedereen heeft er baat bij en daarom is het van belang tot een weloverwogen keuze te komen indien je een bureau gaat aanschaffen. Er zijn natuurlijk duizenden verschillende bureaus op de markt en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Om je te helpen bij het vinden van het perfecte bureau hebben we drie tips voor je om op te letten. 

Weet hoe je het gaat gebruiken

Bij bureaus zullen veel mensen denken aan een tafel met een stoel. Er zijn echter meer mogelijkheden. De laatste jaren zien we steeds vaker zit sta bureaus. Een zit sta bureau is een bureau waar je zowel aan kunt zitten als staan. Hierbij is het belangrijk dat het bureau verstelbaar is.

Staan aan een bureau is gezond, een staande houding zorgt voor minder belasting van de onderrug en kan uitkomst bieden voor mensen die heel de dag zitten. Ze kunnen met een zit sta bureau ook staan, wat een fijne afwisseling kan zijn mits het bureau de juiste zit sta hoogtes heeft. 

Het moet geschikt zijn voor de locatie

De locatie ziet men vaak over het hoofd bij de aanschaf van een bureau. Of dit nu een zit sta bureau is of een regulier bureau, de ruimte en het bureau dienen in harmonie met elkaar te zijn. Staat het bureau op een kantoor speelt meestal alleen smak een ruimte een rol, kan je nog makkelijk de stoel rollen en past de kleur. Een bureau kun je echter ook nodig hebben op een koellocatie van bijvoorbeeld een slachterij. Dan speelt het ineens erg mee hoe vochtgevoelig het bureau is.

Plaats je het bureau permanent? Hier gaat men nog wel eens aan voorbij, het kan echter van groot belang zijn in de keuze voor een bepaald bureau. Gebruikt men het bureau op slechts een plaats dan is het vaak beter een wielloos bureau te kiezen. Deze staan stabieler echter zijn wel moeilijker te verplaatsten. Staat het bureau de ene keer hier en dan ineens weer daar, dan is een bureau met wielen de betere oplossing.

Kwalitatief sterk

De kwaliteit is van groot belang bij van alles, maar zeker bij het bureau. Je zult in de regel veel tijd doorbrengen achter het bureau. Een kwalitatief sterk bureau kan misschien duurder zijn, maar dit verdiend zich vaak terug. Een simpel bureau houd het misschien vijf jaar uit bij intensief gebruik, een kwalitatief sterk bureau is voor het leven.

 

You Might Also Like