Sfeer

De deurtrend van nu

30 oktober 2019
stalen-deuren-trend-van-nu

Ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken: de stalen deuren. Je ziet ze overal terug. Voornamelijk als je kijkt naar de huizen die verbouwd zijn of complete nieuwbouwhuizen. Daarnaast zie je ze tegenwoordig vaak terug in diverse kantoorpanden. Maar waarom zijn deze deuren zo geliefd?

Uitstraling

Stalen deuren geven een chique, moderne, stoere maar ook weer exclusieve look. Deze deuren geven je het gevoel van vrijheid vanwege veel lichtinval. Deze stalen deuren passen door hun tijdloze uitstraling in elk interieur. Deze deuren fungeren als dé eyecatcher in je interieur.

Soorten en maten

Er zijn veel verschillende soorten en maten te verkrijgen van de stalen deur. Zo zijn er taatsdeuren, draaideuren en schuifdeuren. De taatsdeuren draaien om zijn eigen as en de draaideuren worden bevestigd met scharnieren. Denk hierbij aan de gangbare draaideuren in het kozijn. Betreft de stalen schuifdeuren zijn er meerdere mogelijkheden. Als je kiest voor een enkele schuifdeur, schuift deze deur over de muur heen. Als je kiest voor een dubbele schuifdeur schuift de ene deur over de andere heen. Dit allemaal is afhankelijk van de grootte van de ruimte. En uiteraard je eigen wens.

Tips voor onderhoud

Een groot voordeel van stalen deuren is dat ze eenvoudig te onderhouden zijn. Deze deuren hebben al een enorm lange levensduur maar door het juiste onderhoud kan je er alleen nog maar langer van genieten. Aangeraden wordt dan ook om regelmatig het frame van de stalendeur af te nemen met een zachte doek. Hierdoor blijft de kwaliteit van het staal nóg langer goed. Daarnaast is de kans groot dat je vingerafdrukken krijgt op het glaswerk. Om dit schoon te maken raden wij aan om dit met een glasreiniger te doen in de vorm van een spray. Maak de ramen vervolgens schoon met een schone (!) theedoek. Afgeraden wordt om het raam met water schoon te maken. Hierdoor is de kans groot dat je uiteindelijk corrosie krijgt op het frame. En dit wil je uiteraard voorkomen.

You Might Also Like