Inrichting

Het belang van een ergonomische bureaustoel voor thuiswerkers

13 december 2019
ergonomische bureaustoel voor thuiswerkers

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vanuit huis te werken. Dit brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee. Zo heb je geen woon-werkverkeer meer en kan je lekker vanuit huis werken. Het nadeel is echter dat de meeste geen goede werkplek hebben. Als je nog werkt aan de keukentafel dan is het verstandig om dit artikel te lezen en te kiezen voor een ergonomische werkplek.

Wat is een ergonomische werkplek?

Bijna alle kantoren zijn voorzien van ergonomische kantoormeubelen. Dit betekent dat de werkplek helemaal op je lichaam afgesteld kan worden, zodat je werkt in een gezonde houding en daardoor minder last krijgt van lichamelijke klachten. De basis van een ergonomische werkplek bestaat uit een verstelbaar bureau en bureaustoel. 

Waarom een ergonomische bureaustoel?

Zittend werken is erg slecht, zeker als je meer dan 6 uur per dag op een stoel zit kan dat voor vervelende lichamelijke klachten zorgen. Een gezonde zithouding is dan ook erg belangrijk voor thuiswerkers. Een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat je in een gezonde werkhouding kan werken. Daarom adviseren wij iedereen die vanuit huis werkt om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. In onze ogen is dit de beste investering die je als thuiswerker kunt doen.

Productiever

Door een ergonomische bureaustoel zit je een stuk comfortabeler en ervaar je minder lichamelijke klachten. Deze voordelen zorgen ervoor dat je productiever kan werken en zelfs na een lange dag zittend werken geen klachten ervaart.

Gezonde werkhouding

Als je een zittend beroep uitoefent dan heb je vast regelmatig last van rug-, nek of schouderklachten. Een ergonomische werkplek zorgt ervoor dat je minder lichamelijke klachten zal ervaren na een lange werkdag. Een goede bureaustoel kopen is dus erg belangrijk voor je gezondheid.

You Might Also Like