Grote klussen, Inrichting

Verhuizen naar een grotere woning

10 februari 2016

Verhuizen naar een grotere woning kan erg prettig zijn. Vaak betekent dit dat er veel meer ruimte ontstaat. Het is daardoor erg verleidelijk om tijdens het verhuisproces veel spullen mee te nemen; je hebt immers toch genoeg ruimte om alles kwijt te kunnen. Daarmee bewaar je spullen die je normaliter niet bewaard zou hebben en die je ook eigenlijk niet nodig hebt. Op die manier komt je nieuwe woning al snel helemaal vol te staan met allerlei spullen die je niet gebruikt. Probeer dat te voorkomen en verhuis enkel de spullen die je weer gaat gebruiken en echt nodig denkt te hebben. Maar waar moet je nog meer op letten als je naar een grotere woning verhuist? Bekijk eens de checklist van Independer.nl voor gratis tips bij het verhuizen.

Richt de kamers efficiënt in

Als je voor het eerst in een ruime woning gaat wonen, is het verleidelijk om tal van kamers in te richten op een wijze die helemaal niet praktisch is. Zo is het heel leuk om een hobbykamer, een muziekkamer, een studeerkamer en een ontspankamer te hebben, maar in de praktijk zal dat nauwelijks werken. Maak een indeling van hoe je de woning het liefst ingedeeld zou hebben, en kijk daar een poosje niet meer naar. Bekijk na een paar weken nogmaals de indeling en bedenk of alles nog steeds logisch en handig lijkt.

Maak een duidelijke begroting

Als je nog in het stadium van besluitvorming zit of je de nieuwe woning wel moet kopen, maak dan een duidelijke begroting over de vaste lasten. Kosten voor de verwarming en de energierekening zullen immers hoger zijn dan nu het geval is. Houd er ook rekening mee dat grotere woningen veel meer tijd vergen om goed schoongemaakt te worden. Vaak wordt dat erg onderschat als men nu in een kleinere woning woont, waardoor het erg tegen kan vallen als men eenmaal verhuisd is. Probeer dat risico in te perken door je dus vooral goed voor te bereiden. Schakel desnoods een verhuisbedrijf in bij jou in de buurt.

You Might Also Like