Inrichting, Styling

Het veranderen van je interieur; waar begin je?

10 februari 2016

Het is leuk om eens een ander interieur te proberen. Het zorgt ervoor dat je woning er wat dynamisch uitziet als het interieur zo nu en dan verandert. Bovendien houdt het de boel levendig en ben je niet permanent aan een vaste inrichting gebonden. Maar hoe kun je eenvoudig je interieur veranderen, dus zonder dat het veel tijd en geld kost?

Doe overbodige spullen weg

Allereerst is het belangrijk om niet teveel spullen te hebben. Vooral tijdens het opruimen is het erg vervelend als je dezelfde dingen telkens weer tegenkomt, terwijl je op dat moment al weet dat je ze nooit meer gaat gebruiken. Bedenk of je er iemand blij mee kunt maken, of misschien kun je het wel verkopen en er zo nog wat aan overhouden. Kun je er echt niets mee, dan is er misschien nog wel een kringloopwinkel die er blij mee zal zijn.

Koop wat nieuwe dingetjes

Als je een aantal accessoires hebt weggedaan, kan het soms leuk zijn om eens wat nieuws te halen. Haal eens een nieuw meubeltje of een nieuw lampje. Het hoeft niet duur te zijn om leuk te zijn. Mocht je krap bij kas zitten dan is er bij de lokale kringloopwinkel vaak ook zat leuks te halen! Je creëert er direct een soort vintage look door. Ook kun je rondstruinen bij woonwinkels om nieuwe looks te vinden. Kijk bijvoorbeeld voor inspiratie bij Kokwooncenter.

Verplaats de meubels

Vervolgens kun je de meubels verplaatsen. Wissel eens een kast en een bank om en je zult zien hoe anders de ruimte ineens wordt. Het duurt vaak even tot je aan de nieuwe inrichting gewend bent, dus schuif niet direct alles weer terug als het niet bevalt.

Zorg voor leven in de brouwerij

Een laatste tip is om te zorgen voor wat leven, dat brengt direct een heel andere sfeer in de woning. Koop nooit een dier als je niet zeker weet dat je echt van het dier gaat houden, maar je kunt altijd een plant kopen om de kamer wat op te leuken.

You Might Also Like