Inrichting

Tips voor keuze van behangpapier

16 februari 2017

Behangen is een goedkope manier om de muren in huis te decoreren. Met behangpapier heb je een grote keuze in kleuren, motieven en patronen. De selectie is zelfs zo groot dat een keuze van behangpapier maken erg moeilijk is. Om deze reden hebben we een aantal tips opgesteld die het kiezen van behang makkelijker kunnen maken. Met de tips krijg je een overzicht wat er allemaal mogelijk is met het behangen van muren in huis.

Een kleur van behang kiezen

Een groot voordeel van behangpapier is dat je een muur eenvoudig een bepaalde kleur kunt maken. De variatie in kleuren is enorm. Iedere kleur die je jezelf maar voor kunt stellen is op behangpapier verkrijgbaar. Vaak is het behangen ook een goedkopere oplossing dan het verven van een muur. Wanneer je een kleur moet kiezen moet je natuurlijk rekening houden met de rest van het interieur. Een leuke optie is ook om muren in verschillende kleuren te behangen om een contrast te creëren.

Motieven op een goedkope manier

Wanneer je een motief op de muren van je woning aan wilt laten brengen dan is behangen de beste oplossing. Behangpapier is met simpele en zeer uitgebreide motieven te verkrijgen. Van stippen tot aan bloempatronen. Alles is mogelijk. Wanneer je dergelijke motieven door een schilder op de muren zou laten verven dan gaat dit veel tijd en geld kosten. Met behulp van behang is een motief snel, simpel en goedkoop te realiseren.

Patronen voor afwerking van muren

Veel mensen kiezen voor het stuken van muren omdat zij hiermee een mooi patroon als afwerking kunnen krijgen. Een stukadoor kan door te variëren met materiaal en de grofheid van korrel zorgen voor een grove of strakke afwerking op de muur. Dezelfde patronen zijn echter ook met behangpapier te realiseren. De fabrikanten kunnen het patroon in het behangpapier drukken om hetzelfde effect te krijgen.

You Might Also Like