Energie besparen, Kozijnen

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van glas voor nieuwbouw

14 februari 2017

De kogel is door de kerk, je gaat voor een nieuwbouwwoning. Of je de woning nu zelf ontwerpt en ook zelf gaat bouwen of dat je de woning voor je laat bouwen, er moeten een hoop beslissingen worden genomen. Vind je het bijvoorbeeld vooral belangrijk dat je huis duurzaam is, ga je voor comfort of wil je het beste van twee werelden? Het uitzoeken van de beste ramen is een belangrijk onderdeel van dit proces. En wat zijn ramen zonder glas?

Driedubbel glas nieuwbouw de nieuwe norm

Er zijn enorm veel mogelijkheden en soorten glas voor nieuwbouw. Eigenlijk kiezen alle eigenaren van nieuwbouwhuizen voor isolatieglas van De Glaskoning. Daar waar dubbel glas en HR++ glas eerst de norm was, is het nog betere driedubbele glas inmiddels in opkomst. Tussen de lagen van driedubbel glas zit geen lucht maar edelgas. Veelgebruikte edelgassen voor deze toepassing zijn Argon en Krypton. Deze gassen zorgen ervoor dat de warmte beter tegengehouden wordt, waardoor je het niet kwijtraakt aan de koudere buitenlucht. Daarnaast kun je ook voor kiezen om je glas in je nieuwbouwhuis in geïsoleerde kozijnen te laten plaatsen. Zo wordt je huis nog zuiniger.

Waarom kies je voor isolatieglas bij nieuwbouw?

In de ontwikkelingsfase van je nieuwbouwhuis wordt overal rekening mee gehouden. Inmiddels zijn de technieken zo ver dat moderne huizen via de muren bijna geen warmte meer verliezen. Dit maakt nieuwbouw per definitie zuiniger dan een ouder huis. Wel verliezen veel huizen nog warmte via de ramen. Een nieuwbouwhuis bevat vaak zelfs extra veel glas. Dit maakt de huizen lichter en ruimer, maar eventueel ook kouder. Door bijvoorbeeld flinke schuifpuien van glas verliest je nieuwbouwhuis flink wat warmte. Ook extra hoge ramen zie je veel in nieuwbouw.

Isolatieglas nieuwbouw

Door nieuwe isolerende kozijnen en drievoudig glas te (laten) plaatsen in je nieuwbouwhuis verbeter je de isolatiewaarde van je huis. Dit zal je zeker positief terugzien op je energierekening. Wel is het van belang om je te realiseren als je aan het nadenken bent over glas voor nieuwbouw dat het nieuwe drievoudige glas zwaarder is dan enkel of ‘normaal’ dubbel glas. Dit betekent dat je hier rekening mee moet houden bij de keuze voor de totale oppervlakte van je raam, er stevigere kozijnen vereist zijn en dat de beweegbaarheid van je ramen zwaarder wordt.

You Might Also Like