Energie besparen

HVAC installatie geschikt voor uw huis?

9 augustus 2017

HVAC is de Engelse afkorting van heating, ventilation en air conditioning die allemaal te maken hebben met huiscomfort of ruimte comfort. Bij kantoorgebouwen worden dergelijke installaties gebruikt om lucht van buiten een gebouw aan te zuigen en zo in de ruimte te verspreiden. Het zorgt er voor dat de ruimt geconditioneerd blijft en dat er zo optimaal mogelijk omgegaan wordt met de lucht die aanwezig is in de omgeving van het gebouw. Dit houdt in dat de ruimte verwarmd, gekoeld of be- of ontvochtigd kan worden. De installaties kunnen ook lucht afzuigen en naar buiten voeren wanneer er bijvoorbeeld overdruk is in de gebouwen.

De HVAC installaties zijn complexe apparaten die veel energie verbruiken. Dit kan tegengegaan worden door de installatie op de juiste manier te plaatsen en te installeren. De HVAC moet afgestemd zijn op de verwarmings- en ventilatiesystemen in het gebouw. Om dit tot in de puntjes goed uit te voeren worden meestal echte kenners met veel ervaring ingeschakeld. U kunt deze specialisten naar advies vragen maar ook hen al het werk laten uitvoeren.

HVAC onderhoud

Als u een goed functionerend ventilatiesysteem wilt behouden moet het regelmatig onderhoudswerkzaamheden ondergaan. In de praktijk is namelijk gebleken dat onderhoud en verbetering dicht bij elkaar liggen. Uit een studie zou een ventilatiesysteem die niet onderhouden is, zijn capaciteit met ca 40% afnemen in 4 jaar tijd. Dit heeft gevolgen op zowel de energie kosten als op een gezond leef-en werkklimaat.

HVAC installatie voor uw thuis?

Zowel voor comfortconditionering (werkplaatsen, kantoren of andere bedrijfsruimtes), als bij procesconditionering (productieprocessen) staan hvac installateurs garant voor de meest geavanceerde oplossingen. Als we kijken naar de mogelijkheden om een HVAC installatie bij u thuis te plaatsen, dan is dat helaas niet mogelijk. Hieronder vindt u enkele redenen:

  • De investering in een HVAC installatie is té groot. De terugverdientijd voor een kleine ruimte als één huis is helaas té groot.
  • Installatie moet vaak onderhouden worden, wat betekent dat u veel onderhoudskosten zal moeten betalen
  • Installatie kan niet optimaal benut worden, vanwege de kleine ruimtes die hij zal moeten verwarmen, verluchten en ontluchten.

Bent u toch benieuwd naar de mogelijkheden en op zoek naar een HVAC installateur die zorgt voor de installatie van uw HVAC of onderhoud, dan kunt u op internet hiernaar zoeken. Ongetwijfeld zijn er installateurs bij u in de omgeving die een op maat gemaakte totaaloplossing voor uw ruimte hebben.

You Might Also Like