In en rondom huis

Vochtprobleem tijdens renovatie oplossen

18 augustus 2017

Het kan zijn dat er tijdens de renovatie van je woning in eens vochtproblemen tevoorschijn komen. Dit komt vaker voor bij oudere woningen, maar ook bij nieuwbouwwoningen kan een vochtprobleem ontstaan. Bij oudere woningen komt er vaak vocht in huis doordat er water in de kelder staat en er geen waterkerende laag aanwezig is.

 

Tijdens het strippen van de woning komen vaak de meeste vochtproblemen van het verleden naar boven. Erg balen natuurlijk. Het kan ervoor zorgen dat er pleister meekomt op het moment dat je het behang verwijdert. Wat ervoor zorgt dat de muur opnieuw netjes gemaakt moet worden. Extra kosten waar niemand blij mee is, maar het moet toch gebeuren.

 

Vaak kan je niet direct zien of het vochtprobleem in het verleden aanwezig was of dat er nog steeds een vochtprobleem in huis is. Vocht in huis kan soms moeilijk te herkennen zijn, daarom is ons advies om een specialist in vochtbestrijding ernaar te laten kijken. Zij hebben de juiste kennis en apparatuur in huis om te bepalen of het vochtprobleem nog steeds aanwezig is. Wanneer het probleem nog steeds aanwezig is, kunnen ze direct met een oplossing komen. Vochtbestrijding zorgt ervoor dat het probleem voor altijd wordt opgelost.

Vochtprobleem oplossen

 

Op het moment dat er blijkt dat er nog steeds vocht in huis aanwezig is, zal je dit moeten laten oplossen door een specialist. Anders kan dit vochtprobleem voor schade aan je woning zorgen, dat is natuurlijk het laatste dat je wilt. De vochtbestrijding methode die gehanteerd moet worden is afhankelijk van de oorzaak. Het is dus van belang dat eerst de oorzaak van het probleem gevonden wordt. Vervolgens kan een vochtexpert je advies geven over de juiste bestrijding.

You Might Also Like