Huis, In en rondom huis

Hoeveel zonnepanelen moet ik op mijn dak plaatsen?

6 augustus 2020

Het gebruik en de aanschaf van zonnepanelen neemt steeds meer toe. Dat komt natuurlijk doordat mensen steeds bewuster worden van de duurzaamheid om ons heen. En de risico’s die het brengt wanneer er onvoldoende duurzaam met de aarde omgegaan wordt. De zonnepanelen zijn op verschillende manieren te verkrijgen zoals bijvoorbeeld door deze te kopen of te huren. Toch is het niet altijd direct duidelijk hoeveel zonnepanelen iemand nodig heeft om duurzaam voldoende te zijn. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom iemand juist meer of minder panelen nodig heeft.

Wat zijn zonnepanelen en wat zijn de voordelen?

Zonnepanelen zijn grote zonnecollectoren die op het dak geplaatst worden. Het zijn platte panelen welke allemaal cellen hebben en deze cellen hebben de eigenschap om zonlicht om te zitten naar energie. Dit zorgt er dus voor dat iemand zijn eigen energie opwekt in plaats van dit te doen via een leverancier. De voordelen die hierbij komen zijn vaak aantrekkelijk. Allereerst scheelt het namelijk een hoop op de maandelijkse kosten.

Belastingvoordeel

Energiebelasting is een belasting die iedereen moet betalen die energie ontvangt via een leverancier. Wanneer je gebruik maakt van zonnepanelen, maak je geen gebruik van een leverancier op dezelfde manier en daardoor is het dus mogelijk om energie te krijgen zonder hiervoor belasting te betalen. Een ideale manier dus om op de maandelijkse kosten te besparen omdat je hierdoor veel minder betaalt voor de maandelijkse energie kosten. Daarnaast ben je op een milieubewuste manier bezig. De panelen zijn een veel schonere en duurzamere manier om energie op te wekken voor een woning. Zoals je ziet zitten er dus een hele hoop voordelen aan het nemen van energie via de zonnepanelen, maar dan is de volgende vraag uiteraard: hoeveel panelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig op mijn dak?

Hoeveel zonnepanelen iemand van Solease nodig heeft is afhankelijk van verschillende gegevens. De eerste hiervan is het gemiddelde wat iemand maandelijks verbruikt. Er zitten namelijk grote verschillende tussen het verbruik van iemand die alleen woont en een gezin met meerdere kinderen. Het is dus eerst belangrijk om te weten hoeveel energie er verbruikt wordt. Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar de gegevens wat de panelen opbrengen. Verschillende panelen hebben namelijk verschillende opbrengsten WP. Als laatste is het handig om te kijken naar de ruimte die iemand op zijn dak heeft en de manier waarop de panelen op het dak geplaatst kunnen worden. Verschillende plekken hebben namelijk verschillende opbrengsten.

Hanteer de formule

De uiteindelijke formule die je altijd toe kunt passen op energie uit zonnepanelen is: Maandelijkse energieverbruik X 1,1 gedeeld door de WP van 1 paneel en vervolgens heb je dus uitgerekend hoeveel panelen je nodig hebt voor je voordelig uit bent. Er kan dus een hoop verschil tussen zitten.

 

You Might Also Like