In en rondom huis

Vocht in het plafond, hoe los je dit op?

18 oktober 2021

Vocht in je plafond is geen pretje. Het is en niet fris en het zorg voor problemen in jouw binnenmuren. Wil je doorslaand vocht bestrijden, dan kan Alpha Vochttechniek jou hierbij helpen. Lees dit artikel verder om te weten hoe het vocht ontstaat en hoe je de vochtplekken kan herstellen.

Hoe ontstaat vocht in jouw plafond?

Vocht geeft een hoop problemen maar hoe ontstaat vocht? Een veel voorkomende reden is optrekkend vocht en doorslaand vocht. Optrekkend vocht trekt vanuit de grond het vocht de muur in. Je kan optrekkend vocht herkennen aan de lelijke vlekken die er dan ontstaan. Deze plekken ontstaan vaak vanaf de plinten. De vochtplekken komen ook vaak voor in de hoeken van de kamer. Doorslaand vocht ontstaat vooral bij slecht onderhouden,  of oude gevels, die niet voldoende kunnen drogen, waardoor vochtaanslag ontstaat.

 Wanneer er vocht in de stenen muren trekt, verdampt dit normaal gesproken ook weer snel. Zo blijft er geen vocht in de muren er ontstaat er geen doorslaand vocht. Heb je een klimop tegen de muur, dan heb je ook meer kans op vochtaanslag. Het water kan zo niet ontsnappen uit de muren. Is de woning al in slechtere staat en heeft het kleine scheurtjes, dan kan het vocht ook niet uit de muur. Uiteindelijk uit zich dit in vochtplekken. Dit moet je natuurlijk voorkomen, om de staat van jouw woning goed te behouden.

Hoe kan je doorslaand vocht bestrijden?

Heb je al last van vochtplekken? Dan moet je dit zo snel mogelijk oplossen. Je kan dan het beste de gevel reinigen. Een andere maatregel die je kan nemen, is om vochtoverlast in de kruipruimte of kelder te laten verhelpen. Zo trekt het vocht niet naar boven toe. Dit bestrijdt onder andere de oorzaak van optrekkend vocht en helpt om het vochtprobleem niet groter te laten worden. Je kan ook je gevel laten injecteren, dit moet wel door een bedrijf gedaan worden. Kortom er zijn een hoop opties om het probleem van optrekkend vocht op te lossen.

Hoe kan je vochtplekken voorkomen?

Vochtplekken wil je niet hebben, het zorgt voor een minder goede staat van je huis. Je kan vochtplekken voorkomen door je huis ook aan de buitenkant goed te onderhouden. Het voorkomen is goedkoper dan wanneer je het vochtprobleem moet gaan aanpakken. Aan de buitenkant van het huis kan je qua onderhoud de gevels reinigen. Hierdoor voorkom je dat er vochtplekken ontstaan.

You Might Also Like