In en rondom huis

Tips om inbraken te voorkomen

16 februari 2017

Inbraken voorkomen is één van de belangrijkste taken van een huiseigenaar. Mensen die slachtoffer zijn geworden van een inbraak zijn hiermee ook meteen bestolen van het gevoel van veiligheid in hun woning. Het kunnen wonen met een veilig gevoel is eigenlijk nog waardevoller dan alle bezittingen die inbrekers mee kunnen nemen. Tips om inbraken te voorkomen zijn daarom altijd welkom. Nu zal je vast al het advies hebben gehad om sloten up-to-date te houden. Dit is dan ook geen tip die we je hier zullen geven. In plaats daarvan twee praktische tips die je meteen kunt toepassen en bijdragen aan het voorkomen van woninginbraken.

Goede verlichting rondom de woning

Een lamp ophangen is iets wat iedereen makkelijk zelf kan doen. Toch is het ophangen van goede verlichting een belangrijke beveiligingsmaatregel die veel mensen verwaarlozen. Minimaal moeten de voor- en achterdeur van een lamp worden voorzien die zorgt voor verlichting wanneer het donker wordt buiten. Inbrekers kunnen hierdoor niet ongezien de sloten van een deur openbreken. De kans op ontdekking is een stuk groter waardoor veel inbrekers besluiten een ander doelwit op te zoeken. Het meest effectief is een buitenlamp met bewegingssensor. Wanneer deze aanspringt dan zorgt dit voor een schrikeffect. Bovendien bespaar je energie doordat de lamp alleen brandt wanneer iemand voor de sensor beweegt.

Gedrag aanpassen op woninginbraken

De laatste tip is eigenlijk nog makkelijker toe te passen dan de eerste. Simpele veranderingen in het gedrag leveren een grote bijdrage in het voorkomen van inbraken. Door simpelweg rekening te houden met de mogelijkheid op woninginbraken maak je het inbrekers een stuk lastiger. Denk bijvoorbeeld aan maatregelen zoals het sluiten van de gordijnen in de avond of het opbergen van tuingereedschappen in een afgesloten schuur. Wanneer je altijd bewust bent van het feit dat inbrekers het op je woning gemunt kunnen hebben zal je geen fouten maken die je woning een makkelijk doelwit maken.

You Might Also Like