In en rondom huis

Wat te doen bij stormschade?

30 maart 2017

Het regent en het stormt en je besluit een lange strandwandeling te maken om vervolgens van alle razernij bij te komen bij je warme kachel thuis. Eenmaal thuis aangekomen blijkt de grote boom in je tuin door de storm op het dak van je garage te zijn gevallen. De ravage is enorm en de regen klatert op je garagespullen. Wat doe je dan? De meeste mensen bellen hun verzekering om de stormschade te melden in de hoop deze vergoed te krijgen. Helaas is dit niet altijd (volledig) het geval. Wij leggen je hier uit waar je bij het afsluiten van een verzekering voor stormschade goed op moet letten.

Opstalverzekering bij stormschade aan woningen

Bij woningschade ten gevolge van een storm maak je aanspraak op je opstalverzekering. Naast een omgevallen boom op je garage kun je hierbij verder denken aan beschadigde dakpannen en waterschade door lekkage. Je verzekeringsmaatschappij controleert altijd eerst of er wel echt sprake was van storm. Dit is het geval wanneer het KNMI bevestigt dat er in jouw woonplaats een storm heerste met windsnelheden van minimaal 14 meter per seconde. Dit staat gelijk aan minimaal windkracht 7.

Eigen risico

Zoals tegenwoordig bij veel verzekeringen het geval is, geldt ook voor de opstalverzekering in relatie tot stormschade een eigen risico. Normaliter betreft dit eigen risico 0,2 procent van de herbouwwaarde die verzekerd is. Je betaalt hiervoor sowieso 225 Euro, met een maximum van 500 Euro. Meestal is de schade een veelvoud hiervan, maar we willen je dit toch ter overweging meegeven.

You Might Also Like