In en rondom huis

Vermoeden van asbest? Doe er wat aan

17 september 2019

Asbest is niet in alle gevallen gevaarlijk maar het is wel verstandig om direct actie te ondernemen als er een vermoeden van asbest bestaat. Asbest komt vaak voor buiten het huis maar soms ook binnenshuis. Niet alleen bij woningen maar ook bij het bedrijfsplannen. Er zijn een aantal stappen die je kan ondernemen om asbest te verwijderen. Daarnaast zijn er diverse bedrijven gespecialiseerd in het verwijderen van asbest of asbestsanering zodat het probleem compleet opgelost wordt.

Wat te doen als je denkt dat er asbest is?

De meeste mensen kiezen ervoor om direct een specialist in te schakelen als er een vermoeden van asbest bestaat. Het is namelijk niet eenvoudig te herkennen. De kleur van asbest is wit tot lichtgrijs. Asbest komt meestal voor in oude gebouwen die al een tijd niet onderhouden zijn. Op plekken zoals de vloerbedekking, de schoorsteenpijp en op huishoudelijke apparaten. Maar het kan vrijwel overal voorkomen. Golfplaten op garages zijn ook een veelvoorkomende bron van asbest. Nogmaals, asbest kan niet eenvoudig met het blote oog herkent worden, schakel daarom een gecertificeerd bedrijf in om het verder te onderzoeken.

 

Waarom is het belangrijk om asbest te verwijderen

Asbest brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Als er een vermoeden bestaat van asbest, is het verstandig om rondom deze plek de lucht niet in te ademen. Vooral als er een asbestdak is, moet dit direct verwijderd worden om gezondheidsrisico’s te vermijden. Maak je echter niet al teveel zorgen, asbest is alleen echt schadelijk in hoge hoeveelheden en hoge concentraties in de lucht. Toch is het belangrijk om erg voorzichtig te zijn. Schade aan gezondheid door asbest is namelijk ook niet direct te herkennen, en wordt pas veel later zichtbaar.

 

Kosten van asbest verwijderen

Ben je benieuwd wat het asbest verwijderen kost? Dit is niet op voorhand te zeggen. Het is altijd mogelijk om contact op te nemen met een gecertificeerd bedrijf zoals Revoort. Na het bespreken van de situatie neemt een specialist het over en komt deze een kijkje nemen op locatie. Het materiaal dat asbest bevat wordt op vakkundige wijze verwijderd en naderhand wordt ook alles er netjes opgeruimd en naar de stort gebracht.

You Might Also Like