Huis

Je huis kalkvrij maken

17 september 2019

De concentratie kalk in het water is van invloed op de kwaliteit van het drinkwater en dat het water uit de douche bijvoorbeeld. Als je gebruik maakt van een waterontharder kan je het hele huis kalkvrij te maken. Dit zal er ook voor zorgen dat je apparatuur erop vooruit gaat. Denk bijvoorbeeld aan de wasmachine die gebruik maakt van het water uit het leidingsysteem. Als er kalkvrij water wordt gebruikt heeft het apparaat geen last meer van kalkaanslag en hoeft er ook minder schoongemaakt te worden.

Waterontharders van Amysoft

Om het huis kalkvrij te maken kan er gebruik gemaakt worden van een waterontharder. Dit apparaat zorgt ervoor dat je niet meer om hoeft te kijken naar de kalkaanslag. Zo bespaar je tijd en geld op het gebied van schoonmaken. De waterontharder zorgt ervoor dat de kwaliteit van het (drink)water er op vooruit gaat. Bovendien verbruiken deze innovatieve apparaten weinig energie, de verbruikskosten zijn laag.

 

Eenvoudig het water ontharden

Niet alle waterontharders zijn hetzelfde, bijna alle apparaten verwijderen kalk uit het water, maar in verschillende verhoudingen. Daarnaast moeten we opletten dat de waterontharder een afvoer naar het riool heeft, anders is het niet mogelijk om de waterhardheid te verlagen.

 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om water te ontharden, met andere woorden, de kalk uit het water te verwijderen. Het is niet direct levensbedreigend maar kalk kan wel degelijk van invloed zijn op de kwaliteit van het water. Regenwater bevat bijvoorbeeld geen kalk. Naast drinkwater heeft kalk in het water bijvoorbeeld ook effect op onze huid.

 

Waar en wanneer de waterontharder plaatsen?

De meeste waterontharders kunnen eenvoudig geplaatst worden. De montage duurt ongeveer drie uur. Daarna is het helemaal geregeld en heb je binnen de kortste keren kalkvrij water. De plek waar je de waterontharder moet plaatsen hangt af van de plek waar de watermeter zit. Als er een kruipruimte is dan is het mogelijk om de waterontharder in de bijkeuken of garage te plaatsen. Als er geen kruipruimte is dan kan er een compacte versie in de meterkast worden geplaatst.

You Might Also Like