Huis

Leuke ideeën om meer groen in huis te halen

15 december 2016

Een groot aantal Nederlanders heeft een woning met een voor- of achtertuin. Sommige hebben zelfs de luxe dat ze over allebei beschikken. In dat geval is er buiten ongetwijfeld genoeg groen, maar is dit binnen ook het geval? Om ook in je woning wat groen te krijgen, kun je natuurlijk gewoonweg een paar planten kopen en in de hoek of op de vensterbank zetten. Er zijn echter ook leuke ideeën om meer groen je huis in te halen.

Groene muur

Om meer groen in huis te krijgen, kun je natuurlijk een muur groen schilderen. Dat bedoelen we in dit geval echter niet. Hier doelen we op het inlijsten van groene blaadjes. Ga eerst op zoek naar verschillende blaadjes en droog ze goed. Vervolgen kun je ze inlijsten in verschillenden soorten lijstjes en ophangen aan de muur. Zo krijg je niet alleen meer groen in je woning, maar ontstaat er ook nog eens een speels effect door het gebruik van verschillende soorten lijstjes.

Hangplanten

Wanneer je een klein huisje hebt, heb je mogelijk niet echt ruimte om een plant kwijt te kunnen. In dat geval kun je ervoor kiezen om enkele hangplanten aan te schaffen. Deze planten kun je bijvoorbeeld op verschillende hoogtes aan het plafond bevestigen. Op deze manier ontstaat wederom een speels effect. Door planten aan je plafond te hangen nemen ze ook nog eens bijna geen ruimte in beslag.

Accessoires

De meeste mensen halen meer groen in hun woning door planten of bloemen te plaatsen, maar dit is echter niet de enige mogelijkheid. Wanneer je weet dat planten geen lang leven hebben bij jou of wanneer je echt geen ruimte hebt voor planten in je huis, dan kun je natuurlijk ook enkele groene accessoires kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groene kussens voor op de bank of een vloerkleed in een groene kleur. Jij vindt vast een passende manier om meer groen je woning in te halen.

You Might Also Like