In de tuin, Zwembad

Het aanleggen van een zwemvijver

30 maart 2017

Voel je letterlijk als een vis in het water door een zwemvijver aan te leggen. Zwemvijvers worden steeds populairder en waarom ook niet? De combinatie van een eigen zwembad met de natuurlijke eigenschappen van een vijver is ideaal. Voor de waterzuivering komen er geen chemicaliën aan te pas. Bovendien is er voor de opwarming van het water geen sprake van hightech snufjes, geen houtkloverij en geen hoge energiefactuur: de zon is de enige warmtebron. Wil je ook in je eigen tuin genieten van puur natuur? Wij leggen uit hoe je een zwemvijver aan kunt leggen.

Zwemvijver filtersysteem

Bij de hoge temperaturen in de zomer, de lage in de winter en met alle weersverschijnselen die daarbij horen, is het belangrijk dat het zwemvijverwater schoon blijft. Hiervoor maak je gebruik van ofwel een zandfiltersysteem dan wel een heliophyten-filter systeem. Wij raden je het heliophyten-filter systeem aan omdat dit systeem de mooiste natuurlijke uitstraling geeft en bovendien het beste is voor je portemonnee. Het heliophyten-filter systeem heeft pompen die het zwemvijverwater langs dit filter van lavastenen plus waterplanten laat lopen.

Zwemmen met de natuur

Met een zwemvijver zwem je niet alleen ín de natuur maar ook mét de natuur: kikkervisjes en ook vogels zwemmen en badderen graag met je mee. Zorg er voor dat je tuingedeelte groot genoeg is. Wij adviseren je om in ieder geval een afmeting van 7 bij 3 meter voor je zwemvijver aan te houden. Wanneer je de zwemvijver diagonaal aanlegt kun je ook in een tuin die niet 7 meter lang is van deze zwemvorm genieten.

You Might Also Like