Inrichting

Voor- en nadelen wandverwarming

30 maart 2017

Iedere poetsbeurt weer heb je extra werk van de stoflagen en spinnenwebben die op, tussen en achter de radiatoren verstopt zijn. Je beschouwt deze warmtebronnen als noodzakelijk kwaad, want zeg nu zelf, het zijn bepaald geen sierstukken in je woning. Met wandverwarming is dit voorgoed verleden tijd. Wandverwarming geef zogeheten stralingswarmte af. Dit in tegenstelling tot de warmte die traditionele radiatoren afgeven. Doordat bij wandverwarming geen stofdeeltjes in de lucht mee circuleren, is deze warmtebron bovendien uitermate geschikt voor mensen met allergieën. Zitten er alleen maar voordelen aan wandverwarming? Eigenlijk wel, maar er zijn wel wat aandachtspunten.

Invloed op beschikbare ruimte

De wandverwarming biedt als voordeel dat het in de muur is weggewerkt. Dan denk je misschien dat je meer interieurruimte tot je beschikking hebt. Dat is helaas niet het geval. Doordat je bij wandverwarming warmte krijgt via een met water gevuld buizenstelsel en de warmte van de wand zelf komt, zijn hierin beperkingen. Zo kun je noch ingebouwde kasten, noch grote kasten voor de wandverwarming plaatsen. Daarnaast boor je liever niet in de muur. Wil je toch iets ophangen? Kijk dan eerst met thermofolie waar het leidingenstelsel loopt.

Meer voordelen

Behalve deze aandachtspunten zijn er eigenlijk alleen maar voordelen voor wandverwarming te noemen. Het is bovendien een zeer duurzame manier van verwarmen, gemiddeld bespaar je ongeveer 15 procent op je verwarmingskosten. Doordat het oppervlakte van het buizenstelsel een groot deel van de wand beslaat, word je lichaam gelijkmatig verwarmd. Dit geeft een zeer comfortabel en behaaglijk gevoel.

You Might Also Like