In de tuin

Afkoelen in de zomer

29 augustus 2019

Indien je er aan denkt om een zwembad in de tuin te bouwen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Voor veel mensen is het een droom om op een hete zomerdag de tuin in te lopen en een duik te nemen. Echter is het belangrijk om realistisch te zijn. Is de tuin groot genoeg voor een zwembad? Mag het van de gemeente? Ben je bereid om er vrij veel tijd, geld en energie in te stoppen? Als je met zekerheid ‘ja’ kunt antwoorden op al deze vragen, dan ben jij geschikt en kun je beginnen met het bouwen van een zwembad in de tuin!

 

Wanneer je alle nodige voorbereidingen hebt getroffen en het gat is groot genoeg, dan kun je aan de slag met jouw zwembad. Allereerst wordt er beton gestort in het zwembad. Het is heel belangrijk dat dit goed gebeurt. Deze laag beschermt het zwembad van de aarde waar het zwembad in ligt, maar ook vice versa. Het is niet fijn als er duizenden liters water in je tuin ligt. Het is niet het einde van de wereld, zo kun je met een elektrische waterpomp het water weer weg halen. Maar de plantjes en/of betegeling kunnen het minder waarderen. Wanneer je zeker weet dat jouw betonlaag waterdicht is dan kun je gaan beginnen met betegelen.

 

Daarna komt het leuke deel, je kunt de waterslang pakken en het zwembad gaan vullen. Nu begint het echt ergens op te lijken. Zorg er wel voor dat je goed voor het water zorgt. Als het water van goede kwaliteit is, gaat het zwembad het langst mee. Buiten dat het ook belangrijk is voor de gezondheid. Door het water te filteren en chloor in het water te doen, kun je ervoor zorgen dat het water schoon is en blijft. Daarnaast is het ook slim om het water te laten stromen. Zo voorkom je corrosie en de groei van algen. Daarnaast schrikt het ook muggen en andere insecten af om van jouw zwembad hun huis te maken. Maar wanneer je al deze stappen goed uitvoert kun je jaren genieten van jouw heerlijke zwembad, zo aan het huis. Veel plezier!

You Might Also Like