Kleine klussen

Advies om zelf je eigen huis te schilderen

30 maart 2017

Op de enige voorwaarde dat je geen hoogtevrees hebt, doe je er verstandig aan te overwegen zelf je eigen woning van buiten te schilderen. Een professioneel schilder inhuren is niet alleen zeer prijzig, maar met de kwalitatief hoogstaande verfsoorten die overal verkrijgbaar zijn, kun je net zo goed zelf de kwast ter hand nemen. Je bent met deze kwaliteitsverf van hetzelfde verfsucces verzekerd. Naast de juiste verf zijn er nog wat aspecten om rekening mee te houden. Wij hebben ze hier voor je opgesomd.

Hou het weer in de gaten

Voordat je je op eigenwoninghoogtes gaat begeven doe je er verstandig aan de meerdaagse weersverwachting te controleren. Wanneer het namelijk te warm of te regenachtig weer is of wordt, kan je complete verfproject als verloren worden beschouwd. Bij te hoge temperaturen vloeit de verf onvoldoende en is de droogtijd te kort. Hierdoor neigt de verf weer ‘los’ te raken. Bij te nat weer is de droogtijd juist weer te lang en vindt er totaal geen verfhechting plaats. Bovendien heb je bij een regenbui de kans dat er blaasjes op het houtwerk ontstaan.

Goed voorwerk is bijna het hele werk

Je zult merken dat je meer tijd kwijt bent aan het voorwerk dan bij het daadwerkelijke schilderwerk van je huis. Hiermee willen we het belang van goed voorwerk dan ook extra benadrukken. Wanneer er scheurtjes in het houtwerk zitten, vul je deze eerst op met acrylaatkit. Vervolgens maak je het houtwerk goed schoon en vrij van vetten. Gebruik schuurpapier om het hout glad te maken en begin na het verwijderen van het schuurstof met het echte schilderwerk.

You Might Also Like