In en rondom huis, Kozijnen

Ramen en kozijnen beveiligen

30 maart 2017

Hoe vaak lees je niet dat inbrekers hebben toegeslagen door een ruitje in te tikken of een koevoet tegen het kozijn te zetten? Het vervelende feit is dat inbrekers meestal toch wel binnen willen komen wanneer ze eenmaal hun zinnen op je woning hebben gezet. Maar daarbij is het natuurlijk een fijner idee dat ze alleen je raam of kozijn beschadigd hebben dan wanneer ze er met je complete huisraad vandoor zijn gegaan. Met de juiste raam- en kozijnbeveiliging kun je de kans op ‘alleen’ materiaalschade vergroten. Door de extra tijd die inbrekers met een beter beveiligde woning kwijt zijn houden ze het soms na een paar minuten helemaal voor gezien. Dan is je missie geslaagd. Hoe je je ramen en kozijnen het beste kunt beveiligen? Dat lees je hier.

Kleinere inbraakkans en lagere premie

Onderzoeken hebben uitgewezen dat je de inbraakkans van jouw woning met bijna negentig procent verlaagt wanneer je je ramen en kozijnen goed beveiligt. Bovendien is je verzekering bij een kwalitatief hoogstaande beveiliging meer genegen je premie te verlagen. De keuze is daarom snel gemaakt. Investeer in een goed functionerend hang- en sluitwerksysteem. Het SKG-keurmerk laat je zien hoe hoog de beveiligingsgraad is aan de hand van 3 sterren. Hoe meer sterren, des te veiliger het hang- en sluitwerksysteem.

Additionele preventieve maatregel

Naast een degelijk hang- en sluitwerksysteem kun je ook overwegen om inbraak werend glas te laten plaatsen. Door de verschillende lagen gehard glas met folielagen ertussen krijgen inbrekers deze glaspartijen veel minder snel stuk. Ook dit vertraagt het inbraakproces waardoor inbrekers het sneller voor gezien houden.

You Might Also Like