In en rondom huis

Recyclen jullie al thuis?

21 september 2016

Het wordt steeds gebruikelijker om producten te recyclen in huis. Door producten te recyclen kun je niet alleen veel geld besparen, maar draag je ook bij aan een beter milieu en heb je daarbij een leuke bezigheid voor de zondagmiddag. Wist je bijvoorbeeld dat je met lege blikjes drinken leuke onderzetters kunt maken voor op een bijzettafel of de eettafel? Niet alleen leuk om zelf te maken, maar ook om samen met je kinderen te doen! Zo heb je een goedkope oplossing, die je zelfs als cadeau aan anderen zou kunnen geven.

 

Naast het simpele voorbeeld van een blikje, zijn er nog veel meer spullen die je kunt recyclen. Mocht je niks met elektrische apparaten kunnen, dan is het sterk aan te raden om deze te laten recyclen via de bak bij de supermarkt. Zo hebben anderen nog wat aan je oude apparaten!

 

Oude meubels een nieuw leven geven

Een oude kast of bijvoorbeeld een oude bijzettafel die momenteel op zolder staan, kun je heel eenvoudig een nieuw leven geven. Schuur beide meubels en geef ze een nieuwe kleur verf of een laagje lak. Zo heb je een nieuwe kast voor de kinderkamer of om te gebruiken in je woon-, slaap- of werkkamer. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om de kast te verkopen, zodat anderen hiermee aan de slag kunnen.

 

Zelf simpele accessoires maken

Naast het vernieuwen van oude meubels kun je er ook voor kiezen om nieuwe accessoires te maken met afval. De onderzetter die je met een leeg blikje kunt maken is hier een goed voorbeeld van. Ook kun je van een oud melkpak of een boterhambakje een hangen de bloempot maken. Het enige wat je zelf nog moet kopen is wat touw en een leuk plantje! Een leuke accessoire voor bij het terras of aan het balkon.

You Might Also Like