Huis

Uw huis isoleren met spouwmuurisolatie

16 februari 2017

Tussen de binnen- en buitenmuur van een woning zit altijd een ruimte. Deze ruimte wordt ook wel de spouw genoemd. Wanneer u uw huis laat isoleren met spouwmuurisolatie dan wordt deze ruimte gevuld met isolatiemateriaal. Het op deze manier isoleren van uw huis is een slimme investering. Hiermee spendeert u namelijk een stuk minder geld aan het verwarmen van de woning. Deze kostenbesparing zorgt ervoor dat de investering in korte tijd terugverdiend kan worden. Bovendien zorg je gelijktijdig voor meer comfort in huis en een beter milieu.

Besparing op de stookkosten

Door het isoleren van een huis met spouwmuurisolatie kan een grote besparing op de stookkosten gerealiseerd worden. Voor een rijtjeshuis kan deze besparing al snel oplopen tot meer dan 200 euro per jaar. Voor vrijstaande woningen en hoekhuizen kan nog meer bespaard worden. Door de lage kosten voor het isoleren van de spouw is dit een slimme investering. In een tijdsbestek van vier jaar kan de gehele investering weer terugverdiend worden. Daarna maakt u dus ieder jaar 200 jaar winst op het eenmalig investeren in spouwmuurisolatie. Tegelijkertijd geniet u ook van meer comfort doordat de woning beter en gelijkmatiger op temperatuur gehouden wordt. Tevens draagt u bij aan een beter milieu doordat minder gasverbruik ook minder CO2 uitstoot betekent.

Gebruikmaken van subsidieregeling

Omdat spouwmuurisolatie ook bijdraagt aan een beter milieu wil de overheid het gebruik hiervan promoten. Om deze reden is het besluit genomen dat u bij gemeentes in Nederland subsidie kunt aanvragen om uw huis te isoleren met spouwmuurisolatie. Met deze subsidieregeling kunt u ongeveer 20% van de kosten voor het aanbrengen van de isolatie terugkrijgen. Om aanspraak te maken op de subsidie moet u wel nog een andere isolatiemaatregel in huis nemen. Er zijn echter meerdere keuzes die u kunt maken die een zelfde slimme investering zijn als spouwmuurisolatie.

You Might Also Like