Huis

Hoeveel kost een dakkapel?

3 mei 2017

Wanneer u een dakkapel wilt laten plaatsen, wilt u graag weten hoeveel dit gaat kosten. Het bouwen van een dakkapel is maatwerk. De prijs is afhankelijk van uw specifieke wensen en situatie. De kosten voor een dakkapel hangen af van de helling van uw dak, het soort dakkapel, de grootte, de gebruikte materialen en eventuele extra’s. BM Daktechniek licht deze aspecten toe.

 Vijf factoren die bepalen hoeveel een dakkapel kost

 Allereerst zijn de kosten voor een dakkapel afhankelijk van de dakhelling. De meeste huizen hebben een dak met een hellingshoek van 35 – 45°. Ligt de hellingshoek lager? Dan zal de dakkapel dieper zijn en is er meer materiaal nodig voor de realisatie van de dakkapel. De dakkapel zal dan meer kosten.

De tweede factor die de prijs van een dakkapel bepaalt, is het soort dakkapel dat u kiest. Een dakkapel met een plat dak is voordeliger dan een dakkapel met een schuin dak. Het duurste is een nokverhogende dakkapel. Een nokverhogende dakkapel maakt het echter mogelijk om ruime kamers te realiseren op een lage zolder. Deze dakkapel is het geld dus zeker waard.

Ten derde is de grootte van de dakkapel van invloed op de prijs. Hoe hoger, breder en dieper de dakkapel hoe hoger de prijs. Voor een dakkapel van vijf meter breed is immers meer materiaal nodig dan voor een dakkapel van anderhalve meter breed. Een kunststof dakkapel van 1,5 bij 1,5 meter (H x B) hebt u al vanaf € 3.275 (inclusief BTW).

Materiaal is een vierde factor die de kosten van een dakkapel beïnvloedt. Een dakkapel van hout is in aanschaf vaak even duur als een dakkapel van kunststof. Het voordeel van een houten dakkapel is dat u deze eenvoudig in een andere kleur kunt schilderen als u eens iets anders wilt. Het noodzakelijke onderhoud van het schilderwerk kan echter ook in de papieren lopen. Met een kunststof dakkapel hebt u deze kosten niet. Een kunststof dakkapel is onderhoudsarm. En zodoende op den duur goedkoper.

Tenslotte spelen extra opties een rol bij de prijs van uw dakkapel. Als een meerprijs geen probleem voor u is dan kunt u uw dakkapel verfraaien met zonwering, kruisroedes en een sierlijst. Bent u geen klusser? Laat dan de aftimmering van uw dakkapel aan de binnenkant aan de vakmensen van BM Daktechniek over.

 Kosten voor een dakkapel berekenen

 BM Daktechniek bouwt maatwerkkapellen. We hebben een speciale offerte-tool ontwikkeld waarmee u eenvoudig de kosten voor de dakkapel van uw keuze kunt berekenen. U ontvangt vervolgens een vrijblijvende en gespecificeerde offerte per e-mail zodat u weet wat u voor een dakkapel op maat zult betalen. De definitieve offerte maken wij op nadat wij bij u thuis de dakkapel hebben ingemeten.

You Might Also Like