Huis

Tips voor het kopen van een huis

15 december 2016

Het kopen van een huis kost veel geld en daarom moet er goed over de aankoop nagedacht worden. Wanneer jij je eerste woning gaat kopen, moet je natuurlijk met een aantal dingen rekening houden. Grote kans dat je nog niet precies weet waar je overal op moet letten. Daarom volgen hieronder enkele tips voor het kopen van een huis. Op deze manier kom je straks niet voor onverwachte problemen te staan.

Budget bepalen

Om een huis te kopen, moet je natuurlijk eerst gaan zoeken. Hiervoor kun je bij een makelaar en op internet gaan kijken. Voordat je hiermee kunt beginnen, moet je eerst weten wat je kunt besteden. Je moet dus eerst je budget bepalen, alvorens je gericht kunt gaan zoeken naar een huis.

Makelaar

Wanneer jij je budget bepaald hebt, moet je kiezen of je wel of niet in zee gaat met een makelaar. Een makelaar kost geld, maar hij kan je wel meer vertellen over de waarde van de woning. Daarnaast heeft hij kennis van de huizenmarkt en kan hij voor jou onderhandelen.

Bezichtigen

Heb je een huis op het oog? Dan ga je natuurlijk eerst kijken of het ook daadwerkelijk wat is. Kijk overal goed in het rond en let er bijvoorbeeld op of er schade is, of er genoeg lichtinval is en hoe het zit met apparatuur als de cv-ketel en keukenapparaten. Niet zeker van je zaak? Ga dan wat vaker kijken.

Bod uitbrengen

Ben je na het bezichtigen zeker van je zaak? Dan is het tijd om een bod uit te brengen. Je probeert natuurlijk wat van de prijs af te krijgen. Wanneer je een makelaar inschakelt, is dit vaak makkelijker. Doe je dit niet, dan moet je zelf je onderhandelingskwaliteiten in de strijd gooien.

Contract tekenen

Zijn jullie het eens over de verkoopprijs van de woning? Dan kan het contract getekend worden. Doe dit echter alleen als je bovenstaande zaken goed op een rijtje hebt. Indien dit niet het geval is, duiken er in een later stadium mogelijk alsnog verrassingen op, terwijl deze makkelijk voorkomen konden worden.

You Might Also Like