Kamers

Verschillende soorten bedden op een rij

15 december 2016

Bedden zijn er tegenwoordig in tal van soorten en maten. Het kiezen van een nieuw bed is daarom ook niet altijd even makkelijk. Sommige mensen weten direct wat voor een bed ze willen hebben, terwijl anderen er soms wel weken over na moeten denken. Behoor jij tot deze laatste groep? Dan is deze tekst echt iets voor jou. Hieronder krijg je namelijk meer informatie over de verschillende soorten bedden die vandaag de dag te koop zijn.

Bed met ombouw

Een bedsoort die in veel Nederlandse huizen te vinden is, is een bed met ombouw. Dit type bed wordt ook wel een ledikant genoemd. Bij een ledikant vallen de bedbodem en het matras in de ombouw. Het matras steekt altijd boven de rand van de ombouw uit. De ombouw van het bed is verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo kan een ledikant van hout zijn, maar er zijn ook ombouwen die gemaakt zijn van metaal.

Boxspring

Naast de ledikant is ook een boxspring bijzonder populair in Nederland. In feite is een boxspring niets anders dan een bedbodem waarop een matras gelegd kan worden. Voor dit type bed kun je verschillende soorten matrassen gebruiken. De buitenkant van een boxspring wordt bekleed met een stof naar keuze, zodat dit type bed geheel naar eigen smaak te maken is. In de meeste gevallen is een boxspring ook voorzien van een achterwand om het geheel compleet te maken.
Een van de bekendste boxspring merken is Auping. Auping is echter bestwel prijzig en daarom kan het interessant zijn om te kijken naar een tweedehands variant of het internet af te speuren opzoek naar een interessante aanbieding.

Waterbed

Ben je op zoek naar een bed waarin je lekker weg kunt zakken? Dan is een waterbed zeker een aanrader. Bij dit type bed kun je kiezen uit een hardside, softside en een lichtgewicht waterbed. Een softside waterbed is als bed één geheel en heeft veel weg van een boxsping. Hierbij bestaat het waterbed uit één geheel. Het is ook mogelijk om een waterzak (matras) in een ledikant te plaatsen.

You Might Also Like