Badkamer

Wat zijn de voordelen van een urinoir?

15 december 2016

Sta jij op het punt om je badkamer te verbouwen? Dan heb je ongetwijfeld nagedacht over het soort toilet dat erin moet komen. Waarschijnlijk kies je voor een standaard toiletpot die zowel door mannen als vrouwen gebruikt kan worden. Maar heb je ook nagedacht over de mogelijkheden van een urinoir? Deze kun je bijvoorbeeld naast de standaard toiletpot plaatsen, zodat de man(nen) in huis hierin kunnen plassen. Maar wat zijn de voordelen van een urinoir?

Geen gespetter

Mannen hebben het voordeel dat zij staand kunnen plassen, maar daar zijn de vrouwen niet altijd even blij mee. Wanneer een man staand plast in een standaard toiletpot, wil dit nog wel eens gespetter met zich mee brengen. Zo komt het regelmatig voor dat er druppels op de bril of zelfs op de grond belanden. Dit kan smerige situaties opleveren, zeker wanneer je een grote groep mensen over de vloer hebt. Met een urinoir is het gespetter een stuk minder, aangezien de pot hoger bevestigd wordt dan een standaard toiletpot.

Eenvoudig schoonmaken

Doordat een urinoir enkel bedoeld is voor urine, is het niet lastig om dit type toiletpot schoon te houden. Er komt immers geen ontlasting in, waardoor de pot niet heel erg smerig wordt. Indien jij een urinoir schoon moet maken, neemt dit dus ook niet heel veel tijd in beslag.

Besparing

Tegenwoordig zijn er waterloze urinoirs verkrijgbaar. Deze urinoirs zijn zo gebouwd dat de urine wegstroomt tot voorbij een afsluiting. Hierdoor hoeft er geen water gebruikt te worden om de boel weg te spoelen. Een gewoon urinoir verbruikt per doorspoelbeurt vier tot vijf liter water. Met een waterloos urinoir kan op jaarbasis dus behoorlijk wat geld bespaard worden. De onderhoudskosten van een urinoir zonder water liggen volgens onderzoek ook nog eens lager dan de kosten voor het onderhouden van een gewoon urinoir.

You Might Also Like