Huis

Onderhandelen over de vraagprijs van je huis

15 december 2016

Sta jij op het punt om je woning te verkopen? Dan wil je hier natuurlijk wel een mooie prijs voor hebben. De koper wil daarentegen zo min mogelijk geld voor jouw woning betalen. Het is echter van belang dat jij niet alle kaas van je brood laat eten. Hoe graag je de woning ook wilt verkopen, ga nooit te ver zakken in de prijs. Heb jij tips nodig om goed te kunnen onderhandelen over de prijs die jij voor je huis wilt hebben? Lees dan verder.

Minimumprijs vaststellen

Voordat je gaat onderhandelen over de prijs, moet je weten hoeveel ruimte je precies hebt. Dit kun je vaststellen door van tevoren een minimumprijs te bepalen die jij voor je huis wilt hebben. Op deze manier weet je in hoeverre het mogelijk is te zakken in de prijs en of je water bij de wijn kunt doen bij een bepaald bod. Wanneer je een minimale prijs hebt vastgesteld, merk je vast en zeker dat het onderhandelen een stuk makkelijker wordt.

Sterk overkomen

Om een mooie prijs voor je huis te krijgen, is het belangrijk dat je sterk overkomt tegenover de koper. Dit kun je doen door de koper de indruk te geven alsof elk bod je eindbod is. Laat de koper dus nooit merken dat het hierbij gaat om een eerste tegenbod of een startbod van jouw kant. Dit zal hij zien als uitnodiging om verder te zakken. Staat het bod je niet aan? Dan kun je altijd nog de kaart spelen van meerdere geïnteresseerden. Let echter wel dat je de druk niet teveel opvoert. Hierdoor kun je potentiële kopers afschrikken en waardoor zij besluiten om zich terug te trekken.

Makelaar inschakelen

Kom je er maar niet uit met onderhandelen? Schakel dan een verkoopmakelaar in. Hij kan de onderhandeling voor je voeren en heeft daarnaast kennis van de vraag en het aanbod op de huizenmarkt. Tevens is hij niet emotioneel betrokken, waardoor het onderhandelen voor hem makkelijker is dan voor jou.

You Might Also Like