Inrichting

Woontrends voor de winter van 2016

15 december 2016

De winter heeft weer zijn intrede gedaan en dat maakt dat veel Nederlanders weer heel wat uren binnenshuis doormaken. Om het binnen allemaal wat aangenamer te maken, kun jij je woning eens van een nieuw interieur voorzien. Wanneer je kiest voor een nieuw interieur wil je natuurlijk wel met de laatste trends meegaan. Maar wat zijn nu eigenlijk de woontrends voor de winter van 2016?

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn deze winter bijzonder populair in Nederlandse interieurs. Wanneer we het hebben over natuurlijke materialen, doelen we voornamelijk op hout, riet en katoen. De voorwerpen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zijn vaak basic, maar toch van goede kwaliteit. Daarnaast hebben ze niet alleen een mooie uitstraling, maar dragen ze ook bij aan een stoerdere uitstraling van je interieur.

Kleuren

Zoals ieder seizoen het geval is, zijn er ook deze winter weer bepaalde kleuren populair. Dit keer gaat het voornamelijk om mosterdgeel, donkergroen, fluweel en terracotta. Deze kleuren vind je bijvoorbeeld terug in accessoires zoals flesjes en kussens. Je kunt er echter ook voor kiezen om je muur in deze kleur te schilderen. Dit is misschien een gewaagde keuze, maar het draagt zeker weten bij aan de uitstraling van je interieur.

Industriële stijl

Een woontrend die ook in de winter van 2016 doorzet is de industriële stijl. Deze stijl heeft het afgelopen jaar aan populariteit gewonnen in Nederland en dat maakt dat veel mensen ervoor kiezen om voorwerpen uit deze stijl terug te laten keren in hun interieur. Industriële objecten kunnen een stoere uitstraling geven aan je interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote, metalen lampen boven de eettafel of een stoere leren bank of stoel. Het is ook mogelijk om de stijl in huis te halen door het gebruik van kleine accessoires. Doordat industriële objecten bij vrijwel iedere stijl passen, is het niet noodzakelijk om je hele interieur aan te passen.

You Might Also Like