Inrichting

Verschillende soorten bedden

6 september 2016
Verschillende bedden

Het slapen is voor de mens heel belangrijk. Er zijn veel verschillende soorten bedden. Het is van grote invloed op de gezondheid. Daarom is het bed heel belangrijk.. Er zijn mensen die van een hard bed houden om op te slapen en de ander wil juist weer een zacht bed. Er zijn tegenwoordig bedden die het lichaam tijdens het slapen helemaal ondersteunen. Wanneer u geslapen heeft dan moet u weer als herboren wakker worden. De bedden die er zijn hebben allemaal hun eigen specifieke kenmerken. Je kan de bedden indelen in de conventionele bedden, boxspring bedden en waterbedden. Ieder bed heeft zijn eigen en specifieke eigenschappen.

Een conventioneel bed

Een conventioneel bed is er een met een ledikant waarin een bedbodem is geplaatst. Ledikanten worden ook wel de bedombouw genoemd. Er zijn natuurlijk veel verschillende ledikanten. Er zijn er die van hout worden gemaakt maar ook van een staal. Tegenwoordig worden er veel steigerhouten ledikanten gebruikt. Dat is tegenwoordig erg modern. In een ledikant wordt de bedbodem geplaatst met daarop dan het matras. Het matras is hoger dan het ledikant. U zal dus bij het uit bed stappen niet het ledikant voelen. Het is vooral het matras dat zal bepalen hoe lekker u kunt slapen.

Een waterbed

Er zijn in principe drie soorten waterbedden verkrijgbaar. Een hardside waterbed, een softside en een lichtgewicht waterbed. Een hardside heeft zoals het woord al aangeeft een harde bedombouw. Een softside heeft een zachte ombouw die vergelijkbaar is met een boxspring. Een lichtgewicht is eigenlijk een waterbed dat in een ledikant wordt geplaatst. Het is dus eigenlijk meer een watermatras. Een waterbed heeft wel zijn onderhoud nodig. Een keer per half jaar zal men aan het water een conditioner toegevoegd moeten worden en je zal het ook altijd moeten verwarmen. Het bed is lastig bij het verhuizen en het kost je altijd stroom. Denk dus altijd goed na wat voor u de voordelen zijn van een waterbed en de nadelen. Er zijn er die zweren bij een waterbed en vinden het heerlijk om erop te slapen.

De boxspring

Deze bedden worden tegenwoordig steeds meer gebruikt. Een andere naam voor een boxspring is ook wel een hotelbed. Het heeft niets meer dan een bedbodem waarop het matras wordt gelegd. Het is in principe een beklede doos waarin het matras is gelegd. Vaak wordt voor het matras een pocketmatras gebruikt maar ook wel de latex of koudschuim.

Wat voor bed u ook kiest probeer het altijd eerst uit en kijk of u er comfortabel op ligt. U moet uitgerust wakker kunnen worden want daar gaat het om als u slaapt. Voor een goede woonbeleving zal ook uw slaapkamer inrichting erop aangepast moeten zijn.

You Might Also Like