Huis

Grote schoonmaak in huis? Met deze tips ben je zo klaar!

28 november 2018

Het kan noodzakelijk zijn om je woning eens in de zoveel jaar van een grote schoonmaakbeurt te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het stof wat op hoge kasten blijft liggen, broodkruimels die onder een kast geschoven zijn, een doffe laag op je prachtige vloer in de woonkamer, enzovoorts. In dit artikel geven we enkele handige tips, die het uitvoeren van een grote schoonmaak makkelijker kunnen maken. Voor het reinigen en opnieuw coaten van een vloer zou je een professioneel reinigingsbedrijf in kunnen schakelen. Met alledaagse schoonmaakmiddelen is het vaak niet mogelijk om de doffe laag van een vloer te krijgen.

Maak gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen

Om het schoonmaken van je woning makkelijker te maken, is het raadzaam om nog eens kritisch naar je huidige schoonmaakmiddelen te kijken. Maak je bijvoorbeeld al gebruik van schoonmaakazijn? Het is een relatief krachtig middel, waarmee je hardnekkig vuil eenvoudig van muren, vloeren en kastjes kunt krijgen. Daarbij biedt onder meer HG verschillende schoonmaakmiddelen aan, die ieder bedoeld zijn voor het uitvoeren van een specifieke schoonmaakklus. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van de oven, het reinigen van de frituurpan, het verwijderen van kalk in de badkamer, enzovoorts.

Haal je kamers zo goed mogelijk leeg bij de grote schoonmaak

Het uitvoeren van de grote schoonmaak in huis wordt makkelijker, wanneer ruimtes zo leeg mogelijk zijn. Probeer meubels daarom tijdelijk naar een andere ruimte in huis te verplaatsen, zodat deze niet in de weg zullen staan. Daarbij voorkom je op deze manier, dat de meubels beschadigd raken tijdens het schoonmaken van je woning. Nadat je de schoonmaakklussen uitgevoerd hebt, is het verstandig om de ruimte eerst door te laten tochten. Pas daarna zet je de meubels weer terug! Het zorgt dat de elementen in de ruimtes goed droog zijn. Dit gaat onder meer schimmelvorming tegen.

You Might Also Like