Badkamer

Nieuwe tegels in je badkamer? Hier moet je op letten!

28 november 2018

De badkamer is vaak een vergeten ruimte binnen woningen! Dit komt onder meer door het feit, dat een vernieuwing van de badkamer hoge kosten met zich meebrengt. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor het renoveren van de keuken binnen je huis. Toch kan het eens per zoveel jaar noodzakelijk zijn, om de badkamer van een nieuwe uitstraling te voorzien. Laat de sanitaire voorzieningen in de badkamer vervangen, kies voor een nieuwe bekleding van wanden en vloeren, enzovoorts. Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is het plaatsen van nieuwe tegels op de wanden en vloeren in deze ruimte. Tegels zetten is vaak geen eenvoudige klus! Zorg er daarom voor, dat je jezelf hier goed op voorbereid.

Bekijk vooraf instructievideo’s op internet

Om het tegelen in de badkamer makkelijker te maken, is het verstandig om vooraf naar instructievideo’s op internet te zoeken. In deze instructievideo’s wordt vaak heel duidelijk uitgelegd, hoe het zetten van tegels in z’n werk gaat. Hierbij is het essentieel, dat je de juiste materialen gebruikt. Je wilt immers voorkomen dat de tegellijm niet krachtig genoeg is, waardoor de tegels als snel los zullen komen te zitten. Het is na het voegen van de tegels lastig, om deze op een nette wijze opnieuw vast te zetten tegen een muur of op de vloer.

Twijfel je over je eigen vaardigheden? Schakel in dat geval een professionele tegelzetter in, of vraag iemand uit je omgeving om je te helpen.

Een geschikte tegel voor in de badkamer vinden

Voordat je überhaupt aan het leggen van tegels kunt beginnen, is het belangrijk om een geschikt model tegel uit te zoeken. Tegenwoordig is het gebruikelijk om voor relatief grote tegels met een vaak ietwat donkere kleur te kiezen. Deze tegels passen zowel bij een modern, als bij een klassiek ingerichte badkamer. Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van neutrale tegels, tegels met een bepaald patroon te gebruiken. Dit geeft de badkamer een speels tintje!

You Might Also Like