Grote klussen

Zelf een overkapping bouwen

28 november 2018

Er kunnen verschillende redenen zijn, om het laten plaatsen van een overkapping te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan de beschutting, die een overkapping kan bieden tegen verschillende vormen van neerslag. Daarbij zou je de wanden van een overkapping af kunnen sluiten met een doek, om op deze manier ook beschermd te zijn tegen de wind. Het maakt dat je tot later in de avond en bijvoorbeeld ook in de herfst buiten kunt blijven zitten. In het bijzonder, wanneer je een terrasverwarmer onder de overkapping gebruikt. Voor het plaatsen van een overkapping hoef je niet altijd een professionele organisatie in te schakelen. Je zou ook zelf aan de slag kunnen gaan met deze klus!

Zorg voor het juiste materiaal en een bouwtekening

Wanneer je een overkapping wilt bouwen, zijn twee zaken onmisbaar: een bouwtekening voor de overkapping en het juiste materiaal. Je wilt ervan verzekerd zijn, dat de overkapping vele jaren mee zal gaan. Kies daarom altijd voor kwalitatief goed hout, wat bestand is tegen weersinvloeden. Ook kun je het hout vaak nog van een speciale coating voorzien, welke voorkomt dat er vocht in het hout trekt. Op internet vind je handige bouwtekeningen, die je kunt gebruiken bij het opbouwen van de overkapping. Zo weet je zeker dat je straks op de juiste manier te werk gaat.

Laat balken vooraf op maat zagen in de bouwmarkt

Veel mensen halen hun hout in een bouwmarkt in de buurt. Deze bouwmarkten bieden vaak de mogelijkheid om het hout op maat te zagen. Zo hoef je dit zelf niet meer te doen en weet je zeker, dat het op maat zagen van het hout netjes gebeurt. Zeker bij de dikke balken die als hoekpunten voor de overkapping zullen dienen, is het lastig om hier een stuk af te zagen. De balken zijn vaak te zwaar, om op een werkblad te leggen.

You Might Also Like