Huis

3 tips om op een unieke manier een woning te bouwen

11 november 2020

Wij als mensen houden vaak van aparte en unieke dingen. Dat geldt bij veel verschillende dingen en zo geldt dat ook voor woningen en gebouwen. Kijk maar eens naar de architectuur van vroeger, waar we allemaal prachtige gebouwen zien. Dit is tegenwoordig echter nog steeds zo, alleen moet er steeds efficiënter en effectiever worden gebouwd. Wil jij graag op een unieke manier jouw woning laten bouwen of het zelf doen? Wij hebben een aantal tip voor je op een rij gezet. 

Je hele woning zelf (laten) bouwen

Het meest uniek wordt je woning natuurlijk wanneer je het helemaal zelf regelt vanaf de eerste steen. We bedoelen natuurlijk niet dat je iedere steeds zelf moet leggen, maar plan alles wel zelfstandig vanaf het regelen van een kavel en de rest van de bouw. Kom in contact met een architect en aannemers die je hierbij kunnen helpen en onderneem ook nog zoveel mogelijk zelf als het gaat om de bouw van de woning. 

Een helemaal energieneutrale woning

Je huis compleet CO2-neutraal maken? Dat is op de lange termijn niet alleen interessant voor je portemonnee, maar het is ook nog eens een prachtig idee op zich. Daarnaast draag jij op deze manier zeker jouw steentje bij om de klimaatverandering tegen te gaan. 

Je kunt je huis CO2-neutraal bouwen door je woning zo goed mogelijk te isoleren, zodat er zo min mogelijk energie nodig is om het op te warmen en af te koelen. Daarnaast kun je natuurlijk gebruik maken van zonnepanelen op het dak en verder dien je geen gasaansluiting te hebben en een bijzonder goed ventilatiesysteem. 

Extra veel glas en unieke bouwmaterialen gebruiken

Glas is steeds vaker te zien in woningen, maar je hebt echt een uniek huis wanneer je hele grote ramen naar buiten van je woning gebruikt. Dat kunnen natuurlijk schuifdeuren of andere ramen in je huis zijn. Verder zijn er veel meer unieke materialen om je huis op een unieke manier te bouwen. Denk aan Solid Surface, wat een kunststof is en waar je ontzettend veel mogelijkheden mee hebt. Dit kan worden gebruikt in de keuken, badkamer of op andere plekken in huis. Zie hier alle mogelijke vormen met Solid Surface.

 

You Might Also Like