Huis

Waterontharder kopen doe je zo

13 november 2020

Een waterontharder kopen? Waarom zou je dat doen? Nog steeds is er een grote groep mensen die niet precies weet wat het voordeel is van het laten plaatsen van een waterontharder. En dat terwijl de voordelen toch echt talrijk zijn. In essentie is het een apparaat dat van hard water zacht water maakt en zacht water bied je gewoon heel veel voordelen. Een waterontharder kopen is dus een uitstekend idee. 

Een waterontharder kopen en je lost de problemen op

Het is een gegeven dat het leidingwater in ons land hard is. Dat betekent dat er veel kalk en magnesium in het leidingwater aanwezig is. Hard water zie je terug aan je theekopjes en de aanslag er op. Je voelt het aan de was die je uit de wasmachine haalt, want die is veel harder. Je merkt het aan je haar dat doffer is na een douchebeurt en je merkt het aan een drogere huid. Ook gaan de apparaten die met water werken steeds minder functioneren vanwege de kalkaanslag die ontstaat. Een waterontharder kopen en je kunt al deze problemen heel snel oplossen. 

Hars deeltjes maken het leidingwater zacht

Een waterontharder werkt met kleine harsbolletjes die in staat zijn om de kleine magnesium en kalkdeeltjes uit het water te filteren. Hard water gaat via de ontharder en wordt daar door de harskorrels ‘aangepakt’ om vervolgens als zacht water verder te gaan. Nadat de waterontharder geplaatst is, heb jij er zelf amper nog omkijken naar. Het is wel zaak te zorgen dat er steeds genoeg zout in het apparaat aanwezig is. Zout is nodig om de harsbolletjes van tijd tot tijd te zuiveren. Op den duur raken die namelijk verzadigd. Na het genereren echter, zijn ze weer als nieuw. En daar is dus zout voor nodig. Een waterontharder kopen is het kopen van een onderhoudsarm apparaat dus.

Je haar gaat weer glanzen

Je merkt het effect van deze ontkalker meteen. Was komt weer zacht uit de wasmachine, je haar gaat weer glanzen en je huid voelt minder droog aan. Bovendien heb je nu vijftig procent minder zeepproducten nodig en gaan je apparaten tot wel dertig procent langer mee. Een apparaat zonder kalkaanslag werkt bovendien zuiniger. Je kunt het met wel twintig procent minder energie doen voortaan. Ben jij iemand die gevoelig is voor eczeem? Met zacht water is de kans op eczeem kleiner dan wanneer je je met hard water wast. 

 

Geniet van zacht water met Mooiwater.nl!

Zo dring je de CO2 uitstoot terug

Een waterontharder kopen is bovendien goed voor het milieu. Zo gebruik je minder zeepproducten en hoeven er dus ook minder van deze producten weggespoeld te worden. Je dringt zo ook de CO2 uitstoot terug en apparaten gebruiken veel minder energie. Bovendien hoeven nu minder snel apparaten gerecycled of weggegooid te worden. De investering in de ontharder verdien je al snel terug, alleen al omdat de energierekening behoorlijk naar beneden gaat.

Streeploos schoon

Nog iets; de kalkaanslag in de badkamer zal zienderogen afnemen, terwijl je de douche na het douchen met hard water steeds droog moet maken om kalkaanslag tegen te gaan. Met zacht water is het bovendien prima mogelijk om je auto weer met leidingwater te wassen. Het resultaat is nu namelijk een streeploos schone auto. 

 

You Might Also Like