Inrichting

De sidetable is booming!

11 november 2020

Ik heb een tijd geleden een nieuwe woning gekocht in een prachtige buurt. Modern, strak maar toch gemoedelijk, zo heb ik de boel ingericht. Morgen wordt een magnifieke bank geleverd die echt een eyecatcher is in mijn woonkamer. Alleen er mist nog iets, een klein tafeltje. Of ook wel de sidetable genoemd. Mag men het tegenwoordig nog wel een sidetable noemen? Het is zo eigentijds dat het in iedere ruimte in je woning tot zijn recht komt. Je kunt het namelijk gemakkelijk tegen je bank aanzetten, voor je bank zetten of als opvallende accessoire in de gang. Die eigentijdse sidetable is echt booming!

Wat een rare naam?

Tegenwoordig zou je die vraag wel goed kunnen stellen aan een sidetable. Letterlijk vertaalt zou de tafel ergens aan de zijkant moeten staan, van je bank of je bed. Hedendaags wordt de sidetable overal in de woning neergezet en op onverwachte plaatsen. Er is namelijk een revolutie op gang, de bank staat niet meer tegen een meer aan geplaatst. Een leuke variatie hierin is dus een sidetable achter de bank te plaatsen. Het zorgt veer extra diepte in je interieur en het doorbreekt de rechte lijnen in de ruimte. Je woonkamer is echt een stuk dynamischer, levendiger en creatiever. Als je nou eens wieltjes onder je sidetable laat zetten, kun je hem in je slaapkamer gebruiken om op het bed te rollen voor een heerlijk ontbijtje op bed! 

 

Verschillende stijlen

Er zijn hoge en lage zijtafels, landelijk tot modern en van industrieel tot vintage. Gebruik je een sidetable van oud hout dan geeft het verweerde uiterlijk van de plank een authentieke sfeer. Een zwarte zijtafel zorgt voor een stijvolle uitstraling, ze zijn eenvoudig, stoer en strak! Ze passen in bijna elk interieur en als je een sidetable hebt met meerdere lagen, dan kun je er ook nog eens meerder spullen op kwijt zoals tijdschriften of accessoires.
Door de verschillende stijlen in sidetables kun je er zelfs een gebruiken voor je werk. Dat mooie meubelstuk van je heeft ook nog een praktisch doel. Zet je hoge sidetable voor de bank of naast de bank neer, installeer jezelf op de bank en je laptop op de sidetable et voila!, je eigen werkruimte in de woonkamer.
Een hele bijzondere zijtafel die ik bij een vriend ben tegen gekomen, is een oude koffer. Hij heeft hier zelf pootjes aan geïnstalleerd en gebruikt deze als koffietafeltje in zijn eethoek. Voor een kleine woning is dit ideaal, maar ik denk dat zoiets in mijn nieuwe woning ook schitterend zal staan!

You Might Also Like