Kamers, Styling

Van thuiswerken tot flexplek: Zo richt je jouw werkplek optimaal in

11 maart 2024

Thuiswerken is de nieuwe norm geworden, en laat ons eerlijk zijn, dat gaat niet altijd over rozen. Daar zit je dan, aan je keukentafel of op een geïmproviseerde werkplek in de woonkamer, te jongleren tussen werk en privé. Maar wat als ik je vertel dat er manieren zijn om dit alles een stuk aangenamer te maken? Precies, het begint allemaal met hoe je je werkplek inricht. En nee, ik heb het niet over een fort bouwen van kussens en dekens. Laten we eens kijken hoe bijvoorbeeld www.havic-kantoormeubelen.nl/ jou hierin kan ondersteunen.

Het belang van een goede stoel

Kijk eens naar je stoel. Is het die oude eetkamerstoel waarvan de bekleding zijn beste tijd heeft gehad? Of zit je op zo’n hippe designstoel die meer pijn doet dan goed? Het eerste wat je wilt upgraden is je stoel. Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat je comfortabel kunt werken zonder je rug te belasten.

De juiste tafelhoogte vinden

Een ander belangrijk element is de hoogte van je tafel of bureau. Te laag en je krijgt last van je schouders, te hoog en binnen no-time voelt het alsof je armen eraf vallen. Het ideale bureau past bij jou zoals jouw favoriete joggingbroek; comfortabel en precies goed. Dit is waar verstelbare bureaus om de hoek komen kijken, waarmee jij met één druk op de knop jouw bureau aanpast aan jouw ideale hoogte.

Licht maakt alles beter

Het is belangrijk om te beseffen hoeveel invloed licht heeft op ons welzijn en productiviteit. Die donkere hoek in huis waar zelfs planten het loodje leggen? Niet ideaal voor een werkplek. Plaats liever je bureau dichtbij een raam, maar vermijd direct zonlicht op je scherm; niemand houdt van die vervelende reflecties tijdens een Zoom-call.

Ruimte voor creativiteit

De werkruimte moet de identiteit van de persoon weerspiegelen; dus voeg persoonlijke spullen toe die inspireren of motiveren—denk aan foto’s van dierbaren, kunstwerken of zelfs groene plantenvriendjes voor extra zuurstof en levendigheid.

Tips voor kleine ruimtes

  • Zoek meubels die multifunctioneel zijn: denk aan bureaus met ingebouwde opslagruimtes.
  • Scheid werktijd- van pauzetijd door fysiek even weg te gaan uit ‘werkmodus’, al is het maar even naar de keuken wandelen.
  • Gebruik wandplanken voor extra opbergruimte zonder kostbare vloerruimte te verspillen.

Hoe blijf ik gefocust?

  1. Zorg voor routine: begin elke dag rond dezelfde tijd.
  2. Baken af: maak duidelijk wanneer en waar er gewerkt wordt – zo creëer ook thuis een ‘naar kantoor gaan’ gevoel.
  3. Pauzes zijn heilig: gun ze ook echt aan jezelf om daarna weer vol energie verder te kunnen.

Dus daar heb je het, tips om jouw thuiswerkervaring naar een hoger niveau te tillen zonder dat dit ten koste gaat van comfort of productiviteit. En weet je wat helemaal mooi zou zijn? Als jij na deze optimalisatieslag kunt doorgroeien naar iets nog beters; iets wat zich beweegt als jij beweegt… Iets zoals zit sta bureaus. Deze game-changers maken het mogelijk om gedurende de dag af te wisselen tussen zitten en staan waardoor jij letterlijk én figuurlijk bovenop jouw werk staat!

You Might Also Like