Huis

5 voordelen die alleen een natuurlatex matras kan bieden

11 januari 2022

Latex is een materiaal met een grote veerkracht en elasticiteit; het vormt zich naar de contouren van het lichaam en reageert met grote prestaties op bewegingen tijdens de slaap.

De resultaten zijn vermindering van chronische pijn, juiste uitlijning van de wervelkolom en verlichting van drukpunten. De eco matras van Una Matras heeft een constructie met miljoenen open microcellen en gaatjes die zorgen voor een constante ventilatie van de matras en een ideaal comfort voor het slapen in alle posities. Door een betere aanpassing aan het lichaam wordt de slaap veel rustiger, aangezien de onaangename gewaarwordingen van warmte of gevoelloosheid die ons tijdens de rust van houding doen veranderen, sterk worden verminderd.

Er zijn veel voordelen! Wij hebben de top 5 voor je geselecteerd om te begrijpen waarom latex matrassen zo gewild zijn. Bekijk ze!

1. Voorkomt allergische crises

Mensen die aan ademhalingsallergieën of dermatitis lijden, vinden in de latex matras de nodige bescherming om de bijwerkingen te vermijden die de ophoping van stof en stofmijt kan veroorzaken. Latex, dat van nature hypoallergeen is, voorkomt de verspreiding van deze micro-organismen en andere soorten bacteriën, zodat je rustig en herstellend kunt slapen.

2. Latex is duurzaam

De latex wordt gewonnen uit Hevea-bomen en wordt geoogst volgens een schoon proces dat de bomen vrijwaart van grote schade. Het wordt gewonnen via een snel vernieuwingsproces dat generaties lang kan worden geoogst, wat bijdraagt tot een op bos gebaseerde economie die bijdraagt tot de vermindering van de opwarming van de aarde.

3. Latex is thermoregulerend

De platen waaruit de latex matrassen zijn opgebouwd, zijn luchtig, waardoor de structuur van het slaapsysteem beter wordt geventileerd. Dit systeem voert de lichaamswarmte af, waardoor de matras altijd fris blijft en de behoefte om ’s nachts te bewegen als gevolg van ongemak door temperatuurschommelingen afneemt.

4. Latex kan gecombineerd worden met andere materialen

Latex platen kunnen worden gecombineerd met andere comfortsystemen, zoals schuimplaten van verschillende dichtheid. Door verschillende materialen te combineren is het mogelijk meer of minder stevige matrassen met verschillende comfortniveaus te creëren om tegemoet te komen aan de individuele smaak van de consument.

5. Latex is zeer resistent

Als er één materiaal is dat jarenlang dezelfde kwaliteit behoudt, dan is het wel natuurlatex – en hoe groter de laag natuurlatex in de samenstelling, hoe beter! Het materiaal is uiterst duurzaam en ondergaat bij voortdurend gebruik geen grote veranderingen in steun en comfort. Het is veel duurzamer dan traditioneel polyurethaanschuim; tests tonen aan dat het na verloop van tijd slechts 0,1% in hoogte verliest.

You Might Also Like